“Mama, ga je nu dood? Ik heb nee gezegd en heb nu de verplichting dit waar te maken”

“Maandag 5 Juni 2017, 2e pinksterdag…een knobbeltje. Het zal wel niks zijn. Mijn vriend staat erop dat ik de volgende dag huisarts bel, zijn moeder heeft 2x borstkanker gehad.

8 februari 2018
9 reacties

Tags: , ,

Volgende dag bel ik onbezorgd huisarts, volgende dag afspraak en weer 2 dagen later naar de mamnacare afdeling van het ziekenhuis waar we diezelfde dag de voorlopige uitslag kregen en waar tevens biopten werden genomen.
Borstkanker…BAM….die komt binnen.

Gelukkig geen drager van het gen
Al die tijd zijn we positief gebleven, triple negatief borstkanker, niet uitgezaaid en gelukkig geen drager van het gen.

Nu, begin februari 2018 weer onduidelijkheid. 16 chemokuren en ablatio van beide borsten met plaatsen van expanders en nu de uitslag van de patholoog anatoom gehad. De chemo heeft te weinig gedaan. Ze adviseren, aan de hand van studies van het AVL, nog maar een chemokuur te doen. Als een soort van afterboost….

Weer die onzekerheid
Maar we, mijn vriend en mijn 2 kinderen van 11 en 13, blijven weer positief. De eerste vraag die mijn kinderen vorige keer stelden was: “Mama ga je nu dood?”. Ik heb nee gezegd en heb nu de verplichting dit waar te maken, wat mij nog meer munitie geeft om door te vechten.”

Anja1973

9 reacties

 • Patricia says:

  knap van jou!! Vechten tegen die rotziekte! Chemo is zwaar en dat was niet makkelijk om te horen. Blijf positief want dat maakt het leven met kanker haalbaar. Samen gaan we het monster te lijf! Samen met alle andere mama’s. Voor onze kindjes en onze partners

 • Soraya Breddels says:

  Inderdaad blijven vechten! Zeker voor je kinderen. Sterkte!

 • Henriëtte says:

  Zo was het hier ook, de enige vraag bleek: Ga jij dood mama?
  Dat was in 2013, ik ben er nog…
  Ik wou eerlijk zijn maar dat kon ik toen nog niet weten. Dus er volgde een verhaal over slimme dokters en het hele goede ziekenhuis . En dat ik keihard mijn best ging doen. De oudste toen in de brugklas, de jongste 2 op de basisschool.
  Gelukkig is het ook zo gegaan, met prima borstkanker zorg in ons land die hoog aangeschreven is.
  Toi toi en veel geluk voor alle lotgenoten

 • Nona says:

  Bij mij in 1992 m’n jongste zoon ma ga je dood ik antwoord nee
  In 2011 2e keer wederom andereborst heb toen besloten ablagio te doen mijn 2e zoon ma zou je t doen ik antwoordde hem t is mijn body ik beslis nu 2018 ben nog steeds kankervrij wilde vanaf begin mijn zonen heb 3 zien opgroeien ben oma vn 6 klnkids
  Heb vertrouwen in je kunne geef t een plaats ga verder mt je leven
  Ik had 33 x-ray en 1/2 jr chemo de 1e keer
  Ik wens iedereen die mt K ziekte te maken heeft veel sterkte

 • Marjan van Dijk says:

  believe you can and you’re halfway there.

 • Trudie says:

  Ik zit in dezelfde situatie als jij. Ook triple negatief borstkanker. 16 chemo’s, operatie, 21 bestralingen en nu weer een half jaar chemo. Het is een lange weg, maar hou vol. We zijn stoer en sterk xx

 • riette brondijk says:

  Heel veel sterkte!
  Ook ik kreeg in 2015 diagnose borstkanker..amputatie,chemo..5 jaar lang hormoontherapie. Het gaat goed met mij.

  Heb vertrouwen…hou dat positieve vast..ook al valt dat niet altijd mee!

  Zet”m op!

 • Alberdina says:

  Om het je kinderen te vertellen dat je kanker hebt is het allermoeilijkste maar het maak je ook extra strijdbaar. Blijf positief

 • Wilma loosman says:

  Ook ik kreeg 15 febr.2017 de diagnose met uitzaaing naar lymfeklier vervolgens 16 chemo’s met goeie resultaten operatie volgde met goeie berichten en daarna nog 21 bestralingen.
  Nu hopen dat t wegblijft maar we blijven positief dat houdt ons sterk.
  Ook voor jou blijf positief

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.