“De tumor is eruit, de poortwachtersklier is schoon”

Borstbeeld

De borsten, aantrekkelijk voor de man, voeding voor de baby, inspiratiebron voor kunstenaars en voor de vrouw uiting van haar vrouwelijkheid.

25 september 2017
1 reactie

Tags: , , ,

Hoe mooi de borst kan zijn in al zijn facetten, hoe hard het is voor de vrouwen en mannen die getroffen worden door borstkanker. Ik ben er één van.

Mijn borst wordt wel gespaard, een borstbesparende operatie volgt.

Voor een baby is de borst een heerlijk toetje, voor de man is de borst een zachte pudding, maar voor de chirurg is mijn borst een taart. Hij snijdt een taartpunt uit mijn borst.

De taartpunt is zo gesneden dat het litteken is verstopt onder mijn borst, aan de buitenkant zie je niks. Wel is er een blauwe tattoo zichtbaar halverwege mijn borst.

De tattoo is een tijdelijke verkleuring, ingespoten in de borst om de poortwachtersklier te laten oplichten. Ik ben niet zo van de tattoos, geef mij maar blauw bloed.

De tumor is eruit, de poortwachtersklier is schoon. De wonden moeten helen, maar mijn borst is nog niet uit beeld. Bestraling volgt.

Al wordt mijn borst niet in het zonnetje gezet, hij verdient wel een borstbeeld. Net als de vrouwen en mannen die getroffen zijn door borstkanker.

Geschreven door Inez

1 reactie

  • Trudy kerssens says:

    Ik weet nog zo goed ik zei altijd als het mij overkomt laat ik een rekonsruktie doen zzz belangrijk vond ik het niet weekend wat een narigheid het voor mij het heeft gebracht de eerste implantaat stootte af de tweede erin de kanker weer terug een gezwel op mijn borstspier de prothese kon blijven zitten bij de operatie daarna 36 bestralingen mijn hele implantaat was gaan schuiven en verbrand infectie erbij 3 maande lang door de thuiszorg behandeld in totaal na 2zware chemo s 36 bestralingen 8operatie s heb ik geen borsten meer maar ben zzzz dankbaar dat ik er nog ben gr

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.