Target

Op mijn bureau staat een blikje corned beef te verstoffen. Van het merk Target. Het stond er al voordat ik ziek werd, en het staat er nog. Inmiddels is het vast oneetbaar. Het beeldmerk spreekt me aan. Een blazoen, met een pijl in de roos. De stierenkoppen – als aangeschoten wild op de achtergrond – zie ik amper meer. Bewust of onbewust, zou mijn arbeidsongeschiktheidsverzekeraar willen weten. Die vraag kan ik niet ook nu niet beantwoorden.

3 september 2015
2 reacties

Dit jaar is mijn target voor Buro Webregisseurs: Voldoende opdrachten om goed rond te komen. Dat was vorig jaar ook mijn doel. Toen is het niet gelukt. Lijf, leden en hoofd werkten nog niet mee. Daarnaast zat mijn onzekerheid na het ziekzijn en de behandeling die overal op inhakte me danig in de weg.

Voldoende opdrachten: dat gaat lukken dit jaar. Voldoende, ten opzichte van de hoeveelheid uren die ik kan maken. Maar da’s niet genoeg. Mijn verzekeraar heeft zowaar inmiddels uitgekeerd, maar dat dekt enkel de vaste lasten van de afgelopen jaren. Ik ben er uiteraard heel blij mee, maar ik kon het 2 jaar geleden beter gebruiken.

Als ik naar declarabele uren kijk, ben ik niet blij

Als je zoals ik een paar jaar weinig tot niets hebt verdiend, is ‘voldoende’ niet genoeg. Als ik kijk naar hoe ver ik ten opzichte van 2 jaar geleden ben, barst ik van het zelfvertrouwen. Als ik naar declarabele uren kijk, ben ik minder blij. Ik negeer dat maar zoveel mogelijk. Bewust. Ik kijk naar wat er wel lukt.

De ene week werk ik meer dan parttime, en dan zo weer wekenlang niet. Vooral concentratie blijft een minpuntje. Understatement of the year. Of 2,5 years…

Mijn klanten merken daar niks van. Ik ben een regelaar. Da’s mijn business maar nu ook een uitkomst. Ik organiseer het zo dat ik mijn targets en deadlines haal, ook in weken dat mijn energieniveau vies tegenvalt.

Maar mijn verzekeraar ziet het anders. Weinig verrassend natuurlijk weer. Die concludeert dat ik al kant-en-klaar op de arbeidsmarkt moet staan. ‘Vanaf eind april 2015 is er geen onderbouwing voor een arbeidsongeschiktheid van 25% of meer’. Hello, people. Er is geen informatie opgevraagd van na die tijd, ik heb geen arbeidsdeskundige gesproken.

Zo kan ik ook conclusies trekken. Duh, zou mijn zoon (6) samenvatten.

Ik twijfel aan mezelf: had ik meer moeten bewegen, moet ik nog vroeger naar bed?

En toch twijfel ik even aan mezelf. Had ik meer moeten bewegen, moet ik nog beter op mijn voeding letten, moet ik nog vroeger naar bed? Oftewel: had ik al verder moeten zijn? Echt, ik wil wel hoor! Iedere website drempelvrij, da’s tenslotte mijn missie. Ik leg het voor aan mijn oncoloog-internist. “De een wel, de ander niet. En waar het aan ligt?”, zegt ‘ie. De meeste mensen mogen na chemo al blij zijn met 80 of 90%, en dat kost vaak jaren op het op te bouwen. “Vooral de hormoonbehandeling (Tamoxifen) doet het herstel van je energie en concentratievermogen geen goed.“

Helder. Kortom, ik hou mijn eigen hoge verwachtingen aan. Ik accepteer ondertussen dat het niet zo hard gaat en ik blijf mooie projecten regelen. Mijn doelen qua energie en arbeidsgeschiktheid stel ik dagelijks bij. Beetje eraf, beetje erbij, vandaag helemaal niks om morgen te kunnen knallen.

Ik stof het blikje Target maar eens af.

2 reacties

  • nel klerk says:

    ook ik heb weinig energie en ben vaak moe ik gebruik anastrazol en mijn geheugen laat me ook vaak in de steek ,maar ik ben er nog al baal ik soms wel dat IK niet meer alles kan

  • tanja says:

    Gelukkig was ik er op tijd bij 5 jaar geleden en heb ik 28 bestralingen gehad. Het heeft mij minimaal al 1 jaar gekost om weer een beetje energie te krijgen, ondanks dat ik altijd sportief was. Ik ben aangekomen omdat ik gewoon minder kon. Het gaat goed met mij en heeeel soms een terugval van moeheid. Ik ben naar een voedingsdeskundige gegaan en gebruikte supplementen en mineralen. Voor de geest ben ik meteen na de behandelingen naar een inloophuis gegaan. Het is zo jammer dat er onvoldoende aandacht wordt besteed aan de ” after sales” om zo maar te zeggen.

    Neem de tijd!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.