Nancy (44): “Ik heb soms spijt van mijn dubbele amputatie”

“Raar en moeilijk maar misschien wel goed om eens van me af te schrijven. December 2014 hoorde ik dat ik borstkanker had. Ik had het zelf ontdekt door een knobbeltje. Ik werd onderzocht en getest en ik had het gen waardoor mijn moeder en zussen zich dus ook moesten laten onderzoeken.

4 juli 2018
Laat een reactie achter

Tags: , , ,

Ik bleek in beide borsten kanker te hebben en daardoor werden na 14 chemokuren mijn borsten afgezet. Ik dacht dat ik blij zou zijn dat ik ervan af zou zijn maar ik heb soms spijt dat ik dat heb gedaan want ik heb het er enorm moeilijk mee nu ze er niet meer zijn.

Mislukte reconstructie
Ik kreeg wel direct een reconstructie maar die is door een bacterie mislukt. De verpleegkundige die ik had zei dat die kanker er al jaren zat, misschien al een jaar of 7/8. Nu weet ik ook dat ze gelijk had want inmiddels twee jaar na de operatie voel ik me energieker dan ik me dus in pak hem beet zo’n 10 jaar nu al niet meer fijn gevoeld had. Op dit moment heb ik een enorme energie.

‘Ik ben zo bang voor complicaties’

Ik word in oktober in Maastricht geopereerd en krijg dan een diep (f)lap, tenminste dat mag maar ik durf niet zo goed. De ruim twee jaar die ik er nu naar toe aan het werken ben zijn misschien toch niet genoeg. Ik ben zo bang voor complicaties.
De eerste keer had ik enorme open wonden namelijk. Ik heb toen vanaf de dag na mijn operatie 40 dagen een zuurstofbehandeling gehad in Geldrop. En het is na al die moeite dus toch nog mislukt. Mijn huid is doodgegaan en nu voelt het altijd alsof mijn bekleding te krap zit.

‘Protheses passen niet’

Ik was toendertijd ook erg slank en er was nergens vel te halen zeg maar. Ik voel het altijd die pijn maar raak er soms ook wel aan gewend. Maar ik heb gaten/kuilen en kan nooit meer zwemmen of naar het strand. Protheses passen niet omdat die, zeg maar, zweven om mijn lichaam heen.

Ik merk ook met kleding dat je bijna niets aan kan, nja je kan niet meer bukken want die inkijk met die gaten is groot ook al heb je een prothese en bh aan. Ik heb inmiddels ‘materiaal’ gespaard en ben zo’n 10 kilo aangekomen en kom nu dus in aanmerking voor die dieplap wat eerder niet kon aangezien er geen materiaal was zeg maar.

‘Ik ben zo bang voor de complicaties van de diepflap, ik durf niet’

Maar goed, ik voel me dus en dik en borstloos terwijl ik hele mooie borstjes had. Dit is nog lang niet alles maar goed. En ik durf dus niet dus misschien gaat het wel niet door want hoe dichter ik bij de datum kom hoe minder ik er voor voel. En ik had her dus al een jaar uitgesteld ofzo, misschien wel langer maar misschien stel ik het nog een jaartje uit. Al vind ik dit zeer ongemakkelijk, piijnvol en niet mooi. Ik durf me ook niet de illusie te maken dat het beter zou gaan.

Ja sorry, dit is het, mooier kan ik het echt maken…”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.