Ruim 2 miljoen naar onderzoek en projecten

Ruim 2 miljoen euro aan donaties uit 2013 worden vandaag aan 6 wetenschappelijke onderzoeken en 4 projecten toegekend. Hiermee verwachten we voor patiënten een verschil te kunnen maken, voor hun kwaliteit van leven én hun overlevingskansen.

12 maart 2014
1 reactie

Tags: , , ,

Directeur Susan Veenhoff: “Om ervoor te zorgen dat toegekend onderzoeksgeld niet onnodig lang op onze bankrekening ‘wacht’, én omdat we graag zien dat zoveel mogelijk onderzoekers met hun onderzoeken starten, kennen we onderzoekers vanaf dit jaar een gedeelte van hun onderzoeksgeld toe (50-70%). Een kinderlijk eenvoudige, maar zeer effectieve manier om meer projecten te kunnen laten starten. In deze financieringsronde betekent dit dat er zes wetenschappelijke projecten zullen starten in plaats van vier. Het resterende onderzoeksgeld halen wij gedurende het verloop van het onderzoek op.”

De afgelopen jaren spelen patiënten een belangrijke rol binnen de Stichting. Daarom heeft Pink Ribbon een Patiënten Advies Raad (PAR) opgericht, bestaande uit goedgeïnformeerde (ex-)borstkankerpatiënten. De PAR-leden hebben de onderzoeken beoordeeld op de impact voor de patiënt.

Een overzicht van alle toegekende onderzoeken en projecten vind je op www.pinkribbon.nl/toekenningen.

Download het persbericht.

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.