Jeanette (54):”One love, one heart.”

“Oudejaarsdag 2016 spraken we elkaar. Gezellig feestend in Café Premier. Je vertelde dat je twee keer borstkanker had gehad en dat het nu helemaal goed ging. Een paar maanden later kregen we tegelijkertijd onze diagnose. Jij kreeg te horen dat de kanker uitgezaaid was en ik dat ik een kwaadaardige tumor had.

9 juli 2018
Laat een reactie achter

Tags: , ,

Ons behandeltraject was uiteraard niet hetzelfde maar we hielden veel contact. Je deelt nu eenmaal makkelijker met een soort lotgenoot. Vaak waren we op dezelfde dag in het ziekenhuis. Jij in Ede, ik in Arnhem. “Zit je nog te wachten?” “Wanneer krijg je de uitslag?” We hielden elkaar constant op de hoogte.

Allebei genoten we van de liefde in ons leven. Wetend dat dit de enige rijkdom is die echt telt. Onze families en vrienden die er voor ons waren. Ieder dag weer. Onze grote helden waren onze mannen. Echte kerels, die ons vasthielden op de moeilijke momenten. Echte kerels, die wisten dat liefde betekent dat je er bent als het moeilijk is. Echte kerels, die wisten dat liefde vooral telt als je niet meer jong, gezond en sterk bent.

Nog enkele weken
Een jaar na de diagnose kreeg je op 9 mei goed nieuws. De behandelingen deden hun werk en er werd vooruit gekeken naar vervolgbehandelingen.

Toen je bericht. Je kon niet meer beter worden. Je was uitbehandeld. De arts gaf je nog enkele weken.

‘Je was helemaal op’

Die enkele weken werden enkele dagen. Je was helemaal op. Toen de wanhoop te groot werd en de pijn ondraaglijk, liet je het leven los. Je dierbaren achterlatend in een andere werkelijkheid. Een leven zonder jou.

Hun wereld zal voor altijd anders zijn. Stiller. Leger. Eenzamer.

Held
Je held hoeft nu even geen held te zijn. Daarvoor heb jij hem genoeg kracht gegeven. Jullie liefde zal altijd voelbaar blijven en de pijn van het gemis verzachten. Vanuit zijn hart leven voor zijn gezin. Daarin zal hij zijn weg weer vinden. Want dat is wat helden doen.”

-Omdat er liefde is, bestaat er geen voorbij-

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.