Onderzoekers Carina, Like en Annika lopen de Ladies Run in Groningen

Carina (36), Like (22) en Annika (26) werken op de afdeling Keel- Neus en Oorkunde bij Universitair Medisch Centrum Groningen. Als team doen ze mee aan de Ladies Run op 8 juni aanstaande. Ze rennen op 1e Pinksterdag door het centrum van Groningen om geld in te zamelen voor het onderzoek ´Karakteriseren van kankercellen in het bloed´. Een onderzoek dat zowel in het UMC Groningen als in het Erasmus MC in Rotterdam wordt uitgevoerd.

19 mei 2014
1 reactie

Tags: , , , ,

Het initiatief komt van promovendus Annika. Toen ik aan de slag ging met mijn PhD heb ik mijn zus beloofd om met haar de halve marathon te lopen. Dat hebben we gedaan! Ik wilde graag actief blijven en ben blijven lopen. Ik vind het altijd leuk om iets wat ik leuk vind, te koppelen aan een goed doel. De 5km Ladies Run leek me perfect om geld in te zamelen voor een onderzoek dat vooral belangrijk is voor dames.””

Haar collega’s Carina (36) en Like (22) haakten aan bij het idee om hun prestatie te laten sponsoren. Carina: “Als onderzoeker spreekt het mij erg aan om geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek. En het is helemaal leuk dat dit geld gaat naar een onderzoek waaraan het UMCG is verbonden. Zo blijft het dichtbij.”

“Als beginnend onderzoeker weet ik hoe belangrijk onderzoek is.”

Like kan zich daarin vinden. “Als beginnend onderzoeker en aankomend arts weet ik hoe belangrijk onderzoek is. Wat mij aanspreekt aan het onderzoek van prof. dr. Stefan Sleijfer en prof. dr. Elisabeth de Vries is dat zij onderzoek doen naar manieren om uitzaaiingen van borstkanker te constateren zonder dat daar pijnlijke onderzoeken voor nodig zijn. Ik denk dat dit voor veel patiënten prettig is tijdens deze heftige periode.””

Om hun actie onder hun vele collega’s bekend te maken hebben ze posters opgehangen op hun kantoordeuren en op de koffieautomaten. Plekken waar veel mensen komen zodat de actie door veel mensen wordt gezien. Ook hebben ze familie, vrienden en kennissen gevraagd om hun actie te sponsoren.

Wil je Team ENT Ladies sponsoren?
Dat kan op het actieplatform. Of ren gezellig mee op 8 juni. Inschrijven en meer info vind je op www.ladiesrungroningen.nl.

1 reactie

  • Wil alleen even laten weten dat ik vol belangstelling je blog lees.
    Heb geen amputatie gehad, maar zit nu aan het eind van de bestralingen. Binnenkort chemo.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.