“Mijn moeder had met niemand over haar ziekte gecommuniceerd”

“Mijn naam is Nicoline de Groot-Matthijssen, 43 jaar en helaas heb ik mijn moeder en schoonmoeder op korte termijn na elkaar verloren aan (borst)kanker.

15 juni 2017
Laat een reactie achter

Tags:

Ik vergeet nooit meer het telefoontje van mijn moeder in juli 2006 dat ze naar het ziekenhuis moest voor een infuus. Doordat mijn moeder nooit erover had gesproken dat ze ziek was, heb ik het ziekenhuis direct benaderd. Daar kreeg ik te horen dat mijn moeder “kanker” had en nog maar maximaal een paar maanden te leven had.
Mijn man en ik zijn direct naar mijn vader en moeder gereden en daar bleek dat ze het met niemand gecommuniceerd had en mijn vader hoorde het toen ook voor de eerste keer. Toen begon het project van chemo’s om toch te proberen om het te gaan verlengen. Helaas heeft zij het nog maar 6 maanden gered en is in januari 2007 overleden.
Mijn schoonmoeder leefde inmiddels al 10 jaar met borstkanker en was zelfs genezen verklaard. Om alles nog erger te maken kreeg zij op de dag dat mijn moeder overleed de uitslag dat de borstkanker terug was gekomen en niet meer was te genezen omdat het inmiddels al zover was uitgezaaid.
Zij heeft nog zoveel geknokt tegen deze ziekte, maar helaas is zij in september 2009 overleden.

Ik heb altijd gezegd dat ik nog iets voor hen wil doen. Daarom heb ik een actiepagina opgezet en heb ik de Ladiesrun in Rotterdam gelopen. Ik wilde proberen zoveel mogelijk ge ld in te zamelen voor het onderzoek naar borstkanker. Het maakt dan ook niet uit hoeveel iemand geeft, alle kleine beetjes zijn welkom en het idee dat er aan hen wordt gedacht is ook al heel wat waard.
Ik wil bij deze ook alv ast iedereen bedanken voor de tijd om dit verhaal te lezen en hopelijk ook te doneren voor al die andere vrouwen! Ma en Martha we missen jullie nog steeds!
Jullie dochter Nicoline.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.