Minou: “We zijn op de helft”

4/8 Dat betekent : OP DE HELFT
Vandaag 5 oktober heeft mam haar 4ee kuur gehad wat dus betekent: we zijn op de helft van de kuren. Het laatste rode zakje is vandaag haar lichaam ingegaan.

5 oktober 2017
11 reacties

Tags: , ,

Vanaf nu krijgt ze om de 3 weken een andere kuur. En bij die kuur krijgt ze ook nog een spuit toegediend. Die spuit moet ze helaas wel voor 1 jaar blijven gebruiken.
Maar jeetje wat gaat het allemaal snel! En wat is het tot nu gelukkig allemaal reuze meegevallen. Op de moeheid na houdt mam zich goed.
Ik weet nog goed dat mam en natuurlijk pap en ik zelf zo tegen de kuren opkeken. En nu zitten we gewoon al op de helft …

Het is intussen al zo vanzelfsprekend dat we om de 3 weken 2 tot 3 dagen in de week het ziekenhuis bezoeken voor controle en de chemo. Maar toch blijf ik het nog vaak zo onwerkelijk vinden dat mijn moeder ziek is.

Vaak ‘vergeet’ ik het… Dat komt puur omdat mijn moeder zich zo ontzettend groot houdt. Tot dat natuurlijk s’avonds de pruik wordt ingeruild voor het doekje, dan word ik weer even wakker geschud van ‘ja Minou, ze is toch echt wel ziek’.

Zit ik nog in de ontkenfase, is het dat mam zich zo goed voelt? Of is het gewoon dat ik het verdriet om mam nog weg duw omdat ik zo sterk wil zijn voor haar? Zodat ik haar kan troosten als ze het nodig heeft, een schouder waar zij op kan leunen.

Eerlijk gezegd ik zou het niet weten. Vaak als ik er met andere mensen over praat over hoe het met mijn moeder gaat heb ik vaak het idee dat ik het over iemand anders heb. Maar ook mam zelf ‘vergeet’ geregeld dat ze nog ziek is en nog midden in het behandelproces zit.
Mijn vader en ik moeten vaak even op de rem trappen bij haar. Mam kan geen 5 minuten stil zitten. Wat dus als gevolg heeft dat ze nog erger moe is dan dat nodig is.

Maar dat is het aard van het beestje en ik denk dat wel meerdere vrouwen dat hebben. Als ze even een stapje terug moeten doen dat ze dat erg vervelend vinden en zich zelf dan al snel lui vinden.

En ik blijf het zeggen en dat zal ik ook nog wel vaker gaan doen ik blijf enorm trots op haar, om haar wilskracht die ze vanaf het eerste moment al heeft en nog geen enkel moment weg is gegaan. Mensen vinden mij vaak een doorzetter maar nu weet ik van wie ik dat heb, dat heb ik dus van mijn moeder. En daar ben ik heel trots op!

11 reacties

 • tonny says:

  Super wens haar verder veel sterkte toe gr Tonny

 • Diana Bons-Dirks says:

  Weer mooi geschreven Minou! Ik denk aan jullie! Groetjes, sterkte en een knuffel voor jullieDiana

 • Petra says:

  Wow wat heb je dat mooi beschreven, jouw doorzettingsvermogen zal je zeker van je moeder hebben en je deels afsluiten voor angst en intens verdriet beschermd je ook, anders trek je het niet. Dat is ook waar jouw geweldige ouders al jaren doorheen zijn gegaan, je kind zo ziek zien is hartbrekend maar zij hebben dit met flair doorstaan.
  Respect voor jullie alledrie
  Xxx

 • Josine Reinartz says:

  Weer een traantje weggepinkt. Mooi geschreven. Maar zoals je schrijft juliie zijn alle twee doorzetters.
  Sterkte voor jullie.

 • Mignon says:

  Jullie zijn een suuuper sterk gezinnetje❤en samen komen jullie er zeer zeker xxx

 • Joyce says:

  Zo herkenbaar. 6 jaar geleden alweer zat ik in hetzelfde schuitje. Ik ruik nog de rode vloeistof na het plassen Veel sterkte gewenst voor jullie allen!

 • Monique says:

  Never never never never give up!!

  Winston Churchill.

 • DIANNE says:

  IK LEEF MEE ZIT IN HET ZELFDE SCHUITJE, DIE 4 ZAKJES HEB IK ACHTER DE RUG, NU OP NAAR DE VOLGENDE 12 WAARVAN IK ER 2 HEBT GEHAD, IK BEGIN MET AFSTREPEN…..OP VERMOEIDHEIDHEID NA GAAT HET GOED, IK HEB DAN GEEN PRUIK, IK BEN MEER EEN MUTSJES MENS ZEG MAAR, IK GA JE VOLGEN!!!! STERKTE EN HOUD VOL!!!

 • Sonja van Dijk says:

  Ik weet uit eigen ervaring hoe moeilijk dit is maar ik weet ook dat doorzetting je heel veel verder helpt. Ben zelf inmiddels bijna 11 jaar na dato. Heel veel sterkte voor je mams en de rest van het gezin. Liefs, Sonja

 • Nelly says:

  Sterkte met alles ik heb het ook allemaal meegemaakt het is bij mij nu bijna 2 haar geleden mooi hoe je het allemaal op schrijft knap van je ❤❤❤

 • Yvonne bakhuis says:

  Hallo sterkte met je moeder. Ik.Ben ook zo.n moeder. Heb de chemo.s gehad in totaal 6

  Ben er niet echt ziek van geweest wel erg moe.kan dus ook niet goed stil zitten .zocht t altijd wat op.Heb ook zo.n dochter die er voor me is en altijd mee ging met de chemo.s.
  Ik wacht nu op bericht voor bestralingen. In totaal 16 stuks..
  Fijn dat er zulke dochters zijn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.