Minou (23): “Wat staat die nieuwe coupe haar mooi”

“Nooit gedacht dat ook wij in deze molen zouden komen. Je hoort heel veel mensen om je heen die deze rot ziekte krijgen. Maar nooit gedacht dat een paar steken in de borst bij mam deze ellende met zich mee zou brengen.

12 september 2017
19 reacties

Tags: , , , , ,

Ik weet het nog goed dat ze aangaf dat ze wat steken in haar borst had. Ze vroeg mij om eens te voelen, ik voelde wel dat haar borst iets anders aanvoelde dan de andere maar nooit de link naar borstkanker gemaakt. Want ja de meeste symptomen zijn knobbeltjes die geen pijn doen.

We weten nu sinds juni dat mam borstkanker heeft, ik hoef natuurlijk niet te vertellen hoe koud dat op je dak komt. Toen mam de diagnose kreeg was haar eerste antwoord IK GA ER VOOR. En nu naar 2 kuren chemo en operatie is ze nog altijd even positief.
Enigste waar ze beetje angst voor had was om haar mooie volle dikke bos haar te verliezen. Maar helaas is ze daar niet onder uit gekomen en loopt ze inmiddels al met een pruik rond.

Pruik
Toen we te horen kregen dat ze haar haren ging verliezen hebben we meteen een kapper gezocht waar we een ontzettende mooie pruik voor haar hebben uitgezocht.
Naar haar 1ste kuur begonnen bij haar de haren uit te vallen. Omdat we wilde voorkomen dat ze wakker zou worden met plukken haar op haar kussen, is op 22 augustus de tondeuse erover heen gegaan. Samen met mijn vader en ik zijn wij met haar naar de kapperszaak gegaan waar wij de pruik hebben uitgezocht.
Mam had het er heel moeilijk mee en heeft ook gevraagd of ze haar wilde wegdraaien van de spiegel, zodat ze het niet hoefde te zien. Er zijn die middag de nodige tranen gevallen. Maar ooo wat staat haar die pruik mooi!!

De reacties in de omgeving zijn ontzettend positief als wij niet zouden hebben gezegd dat ze er een draagt was het de mensen niet eens opgevallen. Dat zijn natuurlijk weer de mooie reacties waar mam haar kracht uithaalt. En misschien is het het minst erge je haar verliezen in dit hele proces. Maar ik kan me heel goed voorstellen dat er vrouwen zijn die er heel veel moeite mee hebben. Want ja geef eerlijk toe je verliest zo toch iets van je vrouwelijkheid.

Hier in huis loopt mam vaker met een doekje omdat ze de laatste paar dagen ontzettend veel last heeft van haar hoofdhuid. Wat ik dan zo lief van haar vind is dat ze mijn vader en mij iedere keer vraagt of wij het oké vinden dat ze haar pruik afzet.

Verkeerd opgezet
Ik ben in de week dat ze haar pruik heeft gekregen een paar dagen naar Londen geweest, ik landde goed en wel en kreeg al een appje van haar: ‘Potverdorie Minou je bent net weg en ik heb me de pruik nu al verkeerd opgezet’.

We proberen er heel luchtig over te doen en de nodige grapjes worden ook wel gemaakt. Maar dat neemt natuurlijk niet weg dat het allemaal een vrij zwaar proces is waar wij en alle andere vrouwen en naaste die borstkanker hebben of hebben gehad doormaken.

Als alles goed is krijgt mam deze week haar 3de kuur. En als het zo blijft gaan als hoe het nu gaat, zal ze tussen kerst en nieuwjaar haar laatste kuur krijgen. Ze moet in totaal 8 kuren. Daarna nog de bestraling, het is nog een hele weg die wij moeten bewandelen. Maar stiekem al een beetje af tellen naar de laatste behandelingen doen wij toch.

Als mam zich zo sterk blijft houden als wat ze nu is ben ik er vol van overtuigd dat ze er heel goed uit komt. Wat ben ik ontzettend trots op haar hoe ze het allemaal doet , hoe sterk ze blijft.
Tuurlijk heeft ze wel eens emotionele buien maar dat is ook niet gek. Ze is in mijn ogen een enorm sterke vrouw die er niet voor de 100% voorgaat maar voor de 200%.

19 reacties

 • Harriet Rikhof says:

  Minou mooi neer geschreven. Vorige week met je moeder gesproken, en respect voor haar.
  Veel sterkte en succes met het hele proces.

  Knuffel Harriet

 • Petra says:

  Jullie hebben als gezin al de nodige tegenslag gehad. Het is en blijft bewonderenswaardig dat jullie nooit de kop laten hangen.
  Mooi en duidelijk omschreven ook.
  Sterkte met dit proces

 • anja says:

  lieve minou wat heb je dat prachtig geschreven ik heb hier een traantje moeten wegpinken, maar ook gelachen dat ze de pruik verkeerd op had, zag het echt al voor me, ik heb je gezegd dat ik een kaarsje zou laten branden, nou hij brand al. ik wens jullie allemaal heel veel sterkte toe en laat de moed niet zakken, heel veel liefs van mij xx

 • Anna Maria Mattox says:

  Hallo Minou
  Heel mooi gezegd en ik wens jullie allemaal heel veel sterkte
  Wij weten echt wel wat kanker is na Bryce zijn keel kanker
  En ik heb hier 2 vriendinnen ,een Nederlandse en een Britse die er ook alletwee doorheen zijn gekomen en dat kan jou Mam ook .Zij is zo’n sterke vrouw!!!
  Geef haar een dikke knuffel van mij en ik zie jullie volgend jaar weer ,DOEI

 • Jolanda lebens says:

  Mooi geschreven meid, veel sterkte voor jullie allemaal.

 • Diana Bons-Dirks says:

  Lieve Minou, Lieneke en André, Ik weet niet wat ik lees. Maar wat heb je dit mooi verwoord! Ik wens jullie alle kracht toe om hier doorheen te komen! Sterkte lieverds.
  Liefs Diana

 • Anita Janssen says:

  Heel mooi geschreven ik leef met jullie mee xx

 • Haarinstituut Henk Smeets says:

  Hallo Minou,
  Wat heb je dit ontzettend mooi geschreven! Wij als team van Haarinstituut Henk Smeets zijn blij dat we ook een steentje hebben kunnen bij dragen. Wij wensen jullie nog heel veel sterkte de komende tijd!

 • Nathalie Dalm says:

  Hoi

  Wat heb je dit mooi verwoord en de pruik staat haar super mooi.
  Je moeder is een sterke vrouw en samen slaan jullie je hier wel doorheen.
  Heel veel.sterkte de komende tijd.
  Dikke knuffel.
  Liefs Nathalie

 • Truus Lammers says:

  Mooi dat je dit gaat opschrijven, want heel veel vergeet je achteraf weer en gaat soms langs je heen.
  Goed dat je dit met zn 3en doet, wat kanker heb je niet alleen, maar je hele gezin.
  Jullie zijn een TOP team en komen er samen nog sterker uit.
  Heel veel liefs en veel steun voor de komende tijd X

 • Willie Hermans. says:

  Hoi jullie alle drie de meeste hebben het al geschreven maar ook ik zeggen Minoi wat goed heb jij alles verteld en blijf dat doen .Jo en ik wensen jullie alledrie heeeeel verdeel sterkte en liefde met elkaar. Jullie komen hier heel goed door heen ik voel dat door alle liefde die jullie voor elkaar hebben groetjes .

 • Svenya Boei says:

  Lieve Minou,

  Wat shit dat mama ziek is, dit wist ik niet. Dat een prachtvrouw als jouw moeder dit moet meemaken. Heel erg veel knuffels voor haar, maar ook voor jou en papa. Ik weet zeker dat jullie ook deze tegenslag overwinnen. Verder heb je dit super mooi geschreven! Kan mam trots op zijn, dat haar dochter dit zo mooi kan verwoorden. Ik denk aan jullie en zal een kaarsje aansteken voor haar. Lieneke komt hier doorheen!

  Heel veel liefs!

 • Nicole Loermans says:

  Wat mooi Minou, recht uit het hart. Je moeder is een lieve sterke vrouw. Jullie komen hier doorheen. Doe haar de groeten van mij xxx

 • Birgi says:

  Het is heel fijn dat jullie haar steun en toeverlaat zijn, dat heb je ook hard nodig in zo’n zware tijd. Veel sterkte voor jullie allemaal

 • anita hendrix says:

  Lieve Minou, André en vooral Lieneke, ik denk aan je en wens jullie veel sterkte samen, komt goed

 • Annie van Aert -Veltrop says:

  Lieve Minou en lieve Lieneke.Wat mooi hoe jou dochter dit heeft beschreven en dan bedoel ik uiteraard mooi tussen aanhalings tekens.Ik had je al gesproken dus was er al vanop de hoogte en de week erna toen ik je weer zag samen met Andre op de parkeerplaats was ik ook aan het twijfelen heeft ze nu een pruik of niet,zo goed staat die dus.Uiteraard hoop ik van harte dat je alles goed doorstaat en dat je eigen haar weer terug komt maar dat is een zorg voor later.Heel veel sterkte meid je bent sterk en met zoveel hulp van Andre en Minou moet het lukken XXX

 • ria van Zelst says:

  hoi Minou

  ik wenst jullie allemaal
  heel veel sterkte
  heb je heel mooi geschreven

 • tonny wigman says:

  mooi geschreven en heel veel sterkte allemaal

 • Elies says:

  Mooi geschreven Minou, zeker weten komt het goed met mam, en komen jullie er sterker uit met z’n alle

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.