Mijn Missie

Er heeft ooit een groot Amsterdams voetballer de filosofische woorden geuit “Elk nadeel heeft zijn voordeel”. Ondanks dat ik persoonlijk niet zo heel veel met deze persoon in kwestie heb, ga ik deze quote van hem toch gebruiken.

10 september 2015
5 reacties

Zoals menigeen al weet is in maart 2013 mijn allerliefste Elske overleden aan uitzaaiingen als gevolg van borstkanker. Dit heeft mij er toe aangezet om ambassadeur van Pink Ribbon te worden. Ik moet en zal er alles aan doen om te voorkomen dat mijn dochtertje en haar generatiegenootjes hetzelfde mee zouden moeten maken als wat Elske is overkomen.

In mijn vorige column kon je lezen dat ik op mijn werk boventallig ben geworden. Dat dit voor mij nu dé gelegenheid om qua werk dat te gaan doen wat ik echt leuk vind. Daar waar mijn hart ligt.
Het waren mijn collega’s, mede-lotgenoten in deze reorganisatie, die mij er op wezen dat ik mijn competenties moest combineren met mijn gevoel. Met andere woorden; een accountmanagement functie in de non profit sector. Mijn ambassadeursschap bij Pink Ribbon is hiervoor natuurlijk al de eerste aanzet geweest. En nu ben ik eruit; ik word fondsenwerver! Voor een doel waar ik mijn gevoel volledig in kwijt kan. Ik moet en wil mensen – en specifiek kinderen – op mijn manier gaan helpen. Voorkomen dat ze ziek worden of zelfs overlijden aan ziektes zoals kanker, daar waar het niet meer nodig hoeft te zijn.
Dit wordt “Mijn Missie”.

Ik ben eruit: ik word fondsenwerver!

Intussen heb ik de officiële opleiding hiervoor al gevolgd. Alleen mijn eindscriptie moet ik nog schrijven. En aangezien dit voor mij een redelijk onbekende wereld is en ik in deze wereld ook nog een redelijk onbekende naam ben, ga ik me in de komende periode werpen op het netwerken. Contacten leggen, gesprekjes aangaan en proberen te achterhalen welke organisatie het beste bij mij past en natuurlijk hopen dat die dan ook een plek voor mij hebben.
Een uitdaging waar ik heel veel zin in heb en waarvan ik de overtuiging heb dat het gaat lukken.

Thuis is deze periode ook een veel bewogen tijd. Isabelle is net begonnen op de middelbare school. Weer een mijlpaal! Zowel haar als voor mij best een heel spannende overgang. De eerste indruk is dat het goed gaat, ze komt enthousiast thuis van school en zit goed in haar vel. Alleen de boekentas is zo ontzettend zwaar :)!
Floris zit nu in groep 3 en ook voor hem begint nou het serieuze werk. Lezen, schrijven en rekenen. Het is een slimme jongen en ook bij hem is de start goed gegaan. Heerlijk om te zien hoe relaxt hij deze overgang opgepakt heeft.

Ook hiervan krijg ik extra positieve energie en dat heeft een mens nodig. Met positiviteit kom je het verst.

PS: Wil je me steunen in Mijn Missie en heb je leuke contacten of een goeie tip voor me? Laat dan een reactie achter!

5 reacties

 • Neeltje says:

  Wat een krachtig initiatief! Ik ga je heel veel succes toewensen. Wat bijzonder dat je door wat je vrouw is overkomen, nu op dit pad gezet wordt. Succes ook met je eindscriptie. Ik heb even geen tips voor je, maar wilde alleen reageren op je positiviteit.

 • Marjon Lange says:

  Wat sterk van je!
  Wens je veel succes en sterkte.
  Heb zelf borstkanker gehad vorig jaar en hoop dat deze rotziekte eens niet meer zal bestaan!!

 • Yvonne says:

  Heel veel succes gewenst met alles wat je van plan bent te doen met deze missie.
  Je bent een mooie man van binnen en buiten.
  Vond dat ik dat even moest zeggen.

 • JM de Graaf says:

  Één woord …geweldig René!! Wat ontzettend krachtig !! Ook fijn dat kids het zo goed doen !! Ik wens alle positieve energie jullie kant op !! Gr Martijn.

 • Jelle says:

  Heel veel succes Rene. Ik heb het idee dat jij jezelf nog gaat verbazen hierin.

  Als ik kan helpen: let me know.

  Jelle

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.