Mijn haar groeit wel weer aan, mijn borst niet

Vorig jaar september ontdekte ik een bultje in mijn linkerborst, dacht het niet veel zou zijn. Je voelt per slot van rekening zoveel gekkigheden in je borsten.

26 september 2015
Laat een reactie achter

Marian (49): ”Ik was er ook niet mee bezig tot dan om mijn borsten met regelmaat te checken. Nu weet ik wel beter. Na een week of 3 dacht ik toch het idee te hebben dat het bultje groter was. Toch maar eens naar de huisarts, en ja – 2 dagen later was ik in het ziekenhuis en werd ik grondig onderzocht. Ook even een punctie voor de zekerheid, zei de arts. Oké, dat moet dan maar even, dacht ik erg nuchter. Na de punctie zei hij nog: ik denk dat het niets bijzonders is hoor, mevrouw. Goed, ging ik weg met die gedachte. Toch ging na die uitslag alles in een stroomversnelling. Foute boel, en goed fout ook, er zaten inmiddels 3 tumoren en er was geen keus voor borstbesparende operatie helaas. Wel het goede eraan was dat ik direct een silicone geplaatst kon krijgen. Vond mijn borst verliezen 10 keer erger dan mijn haar, waar ik als kapster wel erg gelukkig mee was en iedereen ook dacht dat ik het vreselijk zou vinden. Nee, ik heb het na de tweede chemo afgeschoren om niet twee keer een nare dag te hebben door het eerst kort te knippen en vervolgens een dag te hebben dat het gaat uitvallen. Dat groeit wel weer aan. Mijn borst niet dacht ik nog. Hoe sterk lijk je dan, vroegen mensen zich af. Nou, sterk in de zin van dat je natuurlijk alles ondergaat om weer een normaal leven te krijgen na het hele proces. Ik ben er met mijn 2 zonen doorheen gegaan en ben volgend jaar februari klaar met kuren. Ben zo goed en kwaad als kon alles door blijven doen en ja: ook gewoon 1 keer in de week met de meiden de kroeg in. Het meest bijzondere wat mij is overkomen is dat ik in deze situatie de man van mijn leven heb leren kennen en wij supergelukkig zijn. Heb mij gewoon eens ingeschreven op een datingsite met daarop een foto met mutsje. Dacht eens leuk te chatten zonder verwachting. Maar het is me overkomen en na 6 jaar vrijgezel te zijn nu al vijf maanden een hele fijne relatie. Dus ook dat kan en is een geluk bij een ongelukkige periode in je leven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.