Voorstellen nieuwe columniste Margreet

Nieuwe columniste: Margreet

Margreet is zzp’er. Op 17 december 2012 kreeg ze de diagnose borstkanker. Zij schrijft over het oppakken van je eenmanszaak na ziekte. We stellen je graag aan haar voor.

25 september 2014
1 reactie

Tags: , , , ,

Wie is Margreet?

Ik ben 45 jaar, getrouwd met mijn lief en moeder van 2 jonge kinderen; jongens van 5 en 7. Ik ben nu bijna 4 jaar fulltime zelfstandig ondernemer (zzp’er) in Rotterdam. Als webregisseur regel ik internetprojecten en webredactie, liefst toegankelijk voor iedereen ongeacht leeftijd, handicap of hulpmiddel.

Met de Stichting PZZP (perspectief voor de zieke zelfstandig professional), waarvan ik oprichter ben, willen we o.a. de voorlichting over arbeidsongeschiktheid aansprekender maken. Voor en door zzp’ers. PZZP staat ook voor ‘perspectief voor de zzp’er’. Want: denk vooruit als je gezond bent, bereid je voor op inkomensverlies door arbeidsongeschiktheid en voorkom zo extra zorgen.

Paar feiten

Begin 2013 ben ik geopereerd aan mijn linkerborst. Borstsparend. Een okseltoilet bleek ook nodig. Daarna begon eigenlijk de ellende pas echt: de chemobehandeling. Eerst 3x FEC en daarna 3x Docetaxel. Daarna 35x bestraling. Begin 2014 had ik gelukkig een goeie mammografie. Mijn herstel neemt sindsdien een deel van mijn werkweek in beslag.

Is je leven erg veranderd sinds je borstkanker hebt?

Tijdens de behandelingen was mijn dagelijkse doel: ontbijten met mijn gezin. Meer doelen stellen leek onhaalbaar, na 2 operaties en de 1e chemo die erin hakte. Toch werkte ik achteraf gezien meer dan ik had verwacht, maar compleet anders dan voorheen. En dat kon alleen dankzij mijn partner, en alle hulp van vrienden, familie, collega’s en nieuwe samenwerkingspartners.

Een andere grote verandering is: Ik was 43 toen ik door de chemo in de overgang kwam. En osteoporose, ook zo’n fijne bijwerking.  Maar goed, het is niet anders. Ik geloof dat ik kanker wel een plek heb gegeven, maar niet een al te grote plek. De ene dag hou ik er rekening mee, de andere dag niet.

Waarom schrijf je voor Pink Ribbon?

Veel vrouwen krijgen borstkanker. Ik ook. Da’s ronduit pech, in mijn ogen. Maar ik ken er inmiddels zoveel die diezelfde pech hebben. Teveel, veel meer dan in andere landen. Pink Ribbon kaart dit aan, en dat steun ik van harte door mijn ervaringen op papier te zetten.

Ik heb – als zelfstandig ondernemer – uiteraard flink getwijfeld om over ziek zijn te publiceren. Daarover gaat m’n 1e column dan ook.

Lees de eerste column van Margreet: zzp’er met borstkanker.

1 reactie

  • Hoi Margreet, wat een mooi artikel! En wat fijn dat je er zo open over vertelt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.