Margo: “Ik kon het niet verwerken”

“Ik ben Margo Hardy, ben 60 jaar. Op 12 dec 2011 is er bij mij borstkanker geconstateerd. Ik had een tumor van 7 cm. Op 9 jan 2012 ben ik geopereerd, borstamputatie en lymfekliertoilet.

3 oktober 2017
1 reactie

Daarna heb ik 6 chemokuren gehad. Mijn haar viel uit ik belandde dus in een heftige periode. Daarna probeerde ik mijn leven weer te herpakken. Tot 2015. Toen voelde ik weer een knobbeltje op de plaats van het litteken.

In het ziekenhuis constateerden ze dus dat de kanker weer teruggekomen was. Dus weer een operatie, daarna 23 bestralingen. Mijn huid was helemaal kapot van de blaren. Maar ik krabbelde weer op. Tot dit jaar. 10 juli moest ik op controle.

Ik had zelf al gemerkt dat mijn andere borst dikker was geworden en rood uitzag en aan de andere kant voelde ik ook weer iets. Het was dus weer mis.

De kanker is voor de 3e keer teruggekomen nu ook nog met uitzaaiingen onder mijn andere oksel en onder in mijn rug. Ik dacht dat de wereld onder mijn voeten vandaan werd gehaald. Ik kon het niet verwerken.

Ik heb gesprekken gehad en nu heb ik het meer onder controle. Maar ik kan niet geopereerd worden en ook geen bestralingen. Ik ben sinds 10 aug bezig met een nieuwe behandeling. Palbociclib en fulvestrant. Ik heb nu 3 x de behandeling gehad, 2 prikken in mijn bil. En deze maand krijg ik een ct-scan om te zien of het wat uitgehaald heeft.

De uitzaaiingen moeten stoppen. Dus ik hoop dat het dat ook gedaan heeft. Ik hoop in ieder geval nog wat jaartjes hier rond te lopen. Te kunnen genieten van mijn kinderen en inmiddels 5 kleinkinderen. En iedereen die in hetzelfde schuitje zit wens ik ook veel sterkte en beterschap toe.

1 reactie

  • Trudy kerssens says:

    Ook ik heb 3 keer kanker gehad twee zware chemokuren ,kaal’ dat vond ik vreselijk 36bestralingen en 8 operatie s ben ik na 4 jaar kanker op dit moment “”gezond” tussen haakjes ik wens je alle goeds toe pluk de dag en laat het over je heen komen blijf positief dat is het allerbelangrijkst

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.