Lunch op de zaak

Lunch op de zaak

Ik gok dat de meeste zzp’ers vanuit huis werken, net als ik. Anderen werken vanuit een officieel kantoor- of verzamelgebouw. Of zelfs vanuit een tuinhuisje, hoorde ik pas. Hoe dan ook, je hebt een werkplek in je uppie of met anderen. Ik had een jaar lang een kantoor. Een studio die ik deelde met twee architecten. Serious business werd het vanaf toen. Dat was in mijn 2e jaar als fulltime zzp’er.

30 januari 2015
1 reactie

Tags: , , , ,

Andere zzp’ers hebben ook al een Lunch of Koffie van De Zaak georganiseerd. Inspirerende bijeenkomsten zijn het.

Aan het eind van dat jaar bleek ik ziek te zijn. Mijn collega’s boden onmiddellijk aan om een nieuwe huurder te zoeken. Ik hoefde me geen zorgen te maken over de maandelijkse lasten. De nieuwe huurder noemden ze steevast ‘de 4e huurder’. Ik was en bleef de 3e, in hun ogen.

Eind 2012 gingen we er allemaal vanuit dat ik terug zou komen. Begin 2014 heb ik toch gemeld dat ik dat voorlopig niet doe. De inkomsten en m’n hoeveelheid energie waren zodanig gekelderd dat ik het niet eens hoefde te overwegen. Gelukkig ging thuis werken prima, en m’n zaak bloeide weer een beetje op.

Maar ik mis m’n collega’s wel. Verfrissende vragen, lachsalvo’s of de vanzelfsprekende kennismaking met elkaars netwerk. Gewoon, dagelijks contact met gedreven zelfstandig ondernemers boordevol ideeën. Dat was een belangrijke inspiratiebron en motor, zo bij de koffie, de lunch of bij het vullen van de afwasmachine in de gezamenlijke keuken.

De dagelijkse lunch met mijn man, net als ik een thuiswerkende zzp’er, leidt vaak tot allerlei ideeën. We ontwikkelden samen zelfs een nieuw concept, het technieklab voor basisscholen. Maar net zo vaak verzandt de lunch in agendatechnisch puzzelen. Waar werk jij deze week? Wie haalt de kinderen? Bestel jij even nieuw printerpapier? Etc.

Dus heb ik maar eens andere zzp’ers opgesnord. In mijn eigen buurt. Ik heb er een stuk of 10 uitgenodigd voor een lunch, bij mij op De Zaak. Thuis dus. Het slaat aan; andere zzp’ers hebben ook al een Lunch of Koffie van De Zaak georganiseerd. Inspirerende bijeenkomsten zijn het. Eén keer in de paar maanden, zoiets.

Ik weet nog niet of ik ooit weer een kantoor zal delen met m’n collega’s. Echt geen idee. Vandaag lunch ik in ieder geval alleen. Ik smeer een boterham en werk wat mails weg. Tussendoor bevestig ik nog even een lunchafspraak. Met een van mijn oud-studiogenoten, in ons favoriete tentje om de hoek. Nu al zin in.

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.