Linde (56): “Leven met 1 borst, ik kan er maar niet aan wennen”

En hier nog een mevrouw met borstkanker stadium 2/3. Eind oktober 2018 diagnose borstkanker, 4 weken daarna borst amputatie inclusief implantaat.

29 juli 2020
4 reacties

Tags:

4 weken daarna implantaat eruit i.v.m. heftige infectie. 4 weken daarna op nieuw infectie. Litteken is vreselijk en leven met 1 borst? Ik kan er maar niet aan wennen.

Plastische chirurg wil van buikvet en huid een nieuwe borst maken, van oogleden wordt dan een tepel gemaakt en er wordt een nieuwe navel gemaakt. Deze operatie duurt gemiddeld 8 uur. Ik vraag me af hoe ik die tijd door kom. 4 wonden in 1 operatie pffff ik weet niet hoor. Na 2 heftige infecties? Operatie straks geslaagd maar patiënt misschien overleden? Wie heeft hier ervaring mee?

In 2012 mijn vader overleden longkanker met uitzaaiingen en nee hij rookt of dronk nooit. In 2015 mijn moeder overleden, kanker achter haar oog. Oog moest eruit, 7 jaar later kreeg ze huidkanker.
In 2018 mijn jongste broer overleden, 51 jaar een hartaanval. 8 weken daarna mijn oudste broer ook door de nare ziekte kanker. Dit zat in zijn hart, blaas en waar niet…
2 weken daarna kreeg ik de diagnose borstkanker.

Nu hormoontherapie, misschien 10 jaar ziekte vrij? Momenteel voel ik knobbels in mijn nek en kan mijn hoofd niet goed bewegen. Eerst maar weer voor onderzoek dacht ik maar door corona vind ik het doodeng om weer naar de oncoloog of plastische chirurg te gaan.
Zijn er mensen die mij kunnen adviseren?

4 reacties

 • Mieke says:

  Wat heftig zeg! Mijn moeder vorig jaar overleden, ook longkanker. Rookte en dronk ook niet. Mijn vader ook in 2012 overleden. Ik moet zelf ook voor borstonderzoek. Was in januari niet helemaal goed. Durf niet zo goed……..

  Veel sterkte meid! Ik zal wel gewoon gaan.

  Liefs

 • Linde says:

  Hallo Mieke,
  Dank voor je lieve reactie, en heel dapper dat je gaat.
  In gedachten steun Ik je.
  “Je bent niet alleen”.
  Heel veel kracht en liefde van Linde.

 • Vera.van.breusegem says:

  Beste linde
  Leven met 1 borst, ook ik kan er nog altijd niet aan wennen
  2 borstreconstructie ondergaan mislukt
  En bij voorstel, om met buikvet het nog eens te proberen
  Was het wat veel voor mij
  Voel je vooral niet schuldig
  Als er me iemand 100 percent zou kunnen garanderen
  Dat het zou lukken
  Ik ga er terug voor
  Ondanks alle ellende,
  Maar , niemand kan dit voorlopig
  Veel kracht voor jou
  Vera

 • Liweda says:

  Hoi Linde,
  Wat een verhaal. Heftig, nee meer dan heftig. Heb er bijna geen woorden voor. Ik kan je alleen maar heel veel sterkte wensen. Ik hoop, dat je ondanks je angst, wat ik heel goed kan begrijpen , toch naar het ziekenhuis gaat voor onderzoek. (misschien al geweest)?
  Ikzelf heb ook net borstkanker achter de rug. Nou ja, achter de rug. Ik heb in januari een borstsparende ok gehad. 25 x Bestraling en 16 chemokuren achter de rug. Heb in die tijd ook drie dierbaren verloren aan deze klote ziekte.
  Leef nu ook met 1 1/2 borst, mini en maxi noem ik ze gekscherend, maar hier kan er ook niet aan wennen hoor.
  Ik heb me flink ingelezen over een borstcorrectie maar ik waag me daar niet aan. Heb een prothese van stichting breiboezem. Zij breien gratis, deelprotheses en hele protheses. Niet zo zwaar als siliconen. Dit bevalt mij uitstekend.
  Wat jij dan ook gaat doen, ik wens je ontzettend veel kracht en sterkte voor je verlies en voor jezelf.
  Houdt moed…….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.