Linde (56): “Leven met 1 borst, ik kan er maar niet aan wennen”

En hier nog een mevrouw met borstkanker stadium 2/3. Eind oktober 2018 diagnose borstkanker, 4 weken daarna borst amputatie inclusief implantaat.

29 juli 2020
2 reacties

Tags:

4 weken daarna implantaat eruit i.v.m. heftige infectie. 4 weken daarna op nieuw infectie. Litteken is vreselijk en leven met 1 borst? Ik kan er maar niet aan wennen.

Plastische chirurg wil van buikvet en huid een nieuwe borst maken, van oogleden wordt dan een tepel gemaakt en er wordt een nieuwe navel gemaakt. Deze operatie duurt gemiddeld 8 uur. Ik vraag me af hoe ik die tijd door kom. 4 wonden in 1 operatie pffff ik weet niet hoor. Na 2 heftige infecties? Operatie straks geslaagd maar patiënt misschien overleden? Wie heeft hier ervaring mee?

In 2012 mijn vader overleden longkanker met uitzaaiingen en nee hij rookt of dronk nooit. In 2015 mijn moeder overleden, kanker achter haar oog. Oog moest eruit, 7 jaar later kreeg ze huidkanker.
In 2018 mijn jongste broer overleden, 51 jaar een hartaanval. 8 weken daarna mijn oudste broer ook door de nare ziekte kanker. Dit zat in zijn hart, blaas en waar niet…
2 weken daarna kreeg ik de diagnose borstkanker.

Nu hormoontherapie, misschien 10 jaar ziekte vrij? Momenteel voel ik knobbels in mijn nek en kan mijn hoofd niet goed bewegen. Eerst maar weer voor onderzoek dacht ik maar door corona vind ik het doodeng om weer naar de oncoloog of plastische chirurg te gaan.
Zijn er mensen die mij kunnen adviseren?

2 reacties

 • Mieke says:

  Wat heftig zeg! Mijn moeder vorig jaar overleden, ook longkanker. Rookte en dronk ook niet. Mijn vader ook in 2012 overleden. Ik moet zelf ook voor borstonderzoek. Was in januari niet helemaal goed. Durf niet zo goed……..

  Veel sterkte meid! Ik zal wel gewoon gaan.

  Liefs

 • Linde says:

  Hallo Mieke,
  Dank voor je lieve reactie, en heel dapper dat je gaat.
  In gedachten steun Ik je.
  “Je bent niet alleen”.
  Heel veel kracht en liefde van Linde.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.