Merel loopt voor onderzoek

Merel (26) loopt op 9 juni de GasTerra LadiesRun in Groningen. Als geen ander weet zij hoe heftig borstkanker is. Merel: “In 2011 kreeg mijn moeder borstkanker. Een enorme schok natuurlijk. Een jaar later werd ook ik getroffen door de ziekte…”

4 juni 2013
2 reacties

Tags: , , , , , , , ,

“De borstkanker werd bij mijn moeder geconstateerd naar aanleiding van het bevolkingsonderzoek. In onze eigen omgeving kennen we een aantal vrouwen die met de ziekte te maken hebben. Maar, dit zou ons toch niet overkomen? Verkeerd gedacht… Na de behandelingen van mijn moeder hoopten we allemaal het normale leven weer op te pakken. Begin 2012 voelde ik zelf een knobbeltje in mijn borst. Na een aantal weken bleek ook ik borstkanker te hebben…

Op dit moment gaat het met mijn moeder en mij goed. Mijn behandelingen zijn achter de rug, maar de ziekte speelt nog bijna dagelijks door mijn hoofd. Nog niet zo lang geleden is er in onze omgeving iemand overleden aan borstkanker. Als je zoiets hoort, besef je hoe een heftige ziekte het is.

Daarnaast is er natuurlijk altijd angst dat deze ziekte weer terug kan komen. Het zou fantastisch zijn als de overlevingskansen voor borstkanker beter worden. Maar ook minder ingrijpende behandelingen voor de patiënt zou heel mooi zijn. Om geld op te halen voor verschillende onderzoeken op het gebied van borstkanker, loop ik mee met de GasTerra LadiesRun. Nu kan ik echt iets doen voor Pink Ribbon.

Na alle behandelingen wilde ik graag mijn conditie weer opbouwen. Hardlopen leek me de ideale manier, en de LadiesRun is een mooi doel om voor te gaan trainen. En ik ben ambassadeur geworden van Pink Ribbon. Op deze manier kan ik echt mijn steentje bijdragen. Pink Ribbon maakt bij veel mensen iets los, en dat is misschien wel net zo belangrijk als onderzoek.”

Steun Merel’s actie

2 reacties

  • “Mijn eigen borsten vond ik altijd te klein, waardoor ik me niet vrouwelijk genoeg voelde. Daarom heb ik er wat aan laten doen. En toen kreeg mijn moeder borstkanker… Verschrikkelijk! Ik zag hoe de ziekte haar sloopte, letterlijk en figuurlijk. Ineens was mijn eigen borst’probleem’ veranderd in een luxeprobleem.

  • Bruna says:

    Ik word trouwens zo geefrriteerd over de geodmene kosten in de zorg. We betalen de zorg met zijn allen Waaruit kan ik kiezen Waar zijn de beste dokters te vinden Wat kost een behandeling U moet het hele begrip transparantie loslaten.Dit is een schijndiscussie.Het gaat om informatie die patiebnten niet direct of nooit ter beschikking hebben.En waar ze ook geen of weinig invloed op hebben.Iemand met borstkanker wil gewoon hulp.Of je nu 30 of 60 bent.Het lijkt wel alleen een probleem van de patiebnt geworden:U moet zeggen wat u wil.MAAR dat weet die sukkel van een patiebnt heus wel hoor!! Die wil hulp!!En de know how is aan de arts.Moet ik op de IC ook zeggen wat ik wil??Godzijdank dat de arts en verpleegkundigen het weten.En die weten ook niet wat het allemaal kost.Die doen gewoon hun werk.Zo goed mogelijk. Ik verwacht vanuit de NPCF een betere invalshoek en benadering.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.