De laatste blog van Minou: Goodbye rottijd, goodbye kanker

Mijn laatste blog. Op 20 juni 2017 kregen wij het vervelende nieuws te horen dat mam helaas borstkanker had. 12 september 2017 plaatste ik mijn eerste blog en vandaag kan ik melden dat dit mijn laatste blog zal zijn.

7 februari 2019
3 reacties

Tags:

Intussen is mijn moeder helemaal klaar met alle behandelingen, op 20 december 2018 heeft ze haar laatste Herceptin spuit gehad! Dat is natuurlijk wel een klein beetje gevierd geworden hier thuis. Ondanks we toch in ons achterhoofd hielden dat de kans dat het er nog was wel aanwezig was, op 22 januari heeft mam allerlei onderzoeken gehad. Hartpompfunctie, mammografie en een mri scan. Nu hebben wij gisteren (5 februari) te horen gekregen dat alles mbt de kanker rustig is! Ze moet wel naar de cardioloog ivm haar hartpompfunctie die ondanks er geen behandelingen meer zijn gezakt was. En is er in de andere borst veel kalk en een cyste gevonden maar dat gaf voor nu geen onrustig beeld. Wel zal mam ieder jaar nog verschillende onderzoeken blijven houden omdat ze gendraagster is.

‘Ik ben een ontzettend trotse dochter’

Als ik terugkijk op het afgelopen anderhalf jaar, wat een onzekere tijd is het geweest maar o, wat is het fijn om nu te horen hebben gekregen dat het allemaal rustig is. En zoals ik al vaker heb gemeld in mijn blog, wat ben ik een ontzettende trotse dochter! Heel vaak hebben wij te horen gekregen of mam zich wel realiseerde dat ze ziek is, en nee dat heeft ze niet gerealiseerd. Ze is altijd vol goede moed doorgegaan en de meeste dingen blijven doen. Dat heeft haar zeker weten geholpen om dit gevecht aan te kunnen.

Ik heb voor mijn moeder een fotoalbum gemaakt met alle blogs, herinneringen, foto’s en de interviews die ik heb gehad. Zodat als ze het eens moeilijk heeft daar in kan kijken en kan beseffen van waar ze is gekomen en waar ze nu weer is. Mam zal nooit meer de oude worden, de kanker heeft toch wel zijn sporen achter gelaten. Maar ik hoop van harte dat de overige witte bladzijdes in het album wit mogen blijven.

Ik wil iedereen bedanken die altijd al mijn blogs hebben gelezen en hun medeleven hebben getoond, en hopelijk ook er iets van herkenning in hebben gevonden. Want dat was uiteindelijk mijn doel!

Geloof in jezelf, praat over je angsten en laat je verdriet toe! Iedereen die dit gevecht nog aan het vechten is: heeel veeel sterkte en succes, keep your head up. En zoals ons motto is: making memories.
Op het moment dat ik de laatste zin typ komt op de radio het liedje ‘time to say goodbye’ erop, toepasselijker kan het niet. Goodbye rottijd, goodbye kanker.

Veel liefs
Minou

Lees ook eerdere blogs van Minou:
23 oktober 2018: https://blog.pinkribbon.nl/verdriet-of-angst-toelaten
16 augustus 2018: https://blog.pinkribbon.nl/minou-24-de-tranen-van-mijn-moeder
16 april 2018: https://blog.pinkribbon.nl/minou-klap-in-gezicht
2 januari 2018: https://blog.pinkribbon.nl/minou-ready-for-the-next-chapter
5 oktober 2017: https://blog.pinkribbon.nl/minou-we-op-helft
12 september 2017: https://blog.pinkribbon.nl/minou-staat-nieuwe-coupe-mooi

3 reacties

 • Anna Maria says:

  Heel mooi geschreven Minou
  Sterke Lieneke heeeel veel geluk voor de toemomst!

 • Nathalie Dalm says:

  Heel mooi….
  Lieneke heel veel geluk voor nu en in de toekomst.
  Je bent een powerwoman.
  Dikke knuffel.
  Gr Nathalie

 • Thea Duschak says:

  heel mooi geschreven minou deze en alle blog en lieneke heel mooi en veel geluk in de toekomst !!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.