Linda (51): “Ik koester iedere dag en geniet van de kleinste dingen”

“Bij mij werd op 49-jarige leeftijd borstkanker ontdekt. Onderzoek naar borstkanker en andere soorten kanker zijn van levensbelang. Ik roep mensen dan ook op te doneren aan dit doel, zelfs een klein bedrag kan een verschil maken.

17 oktober 2017
8 reacties

Tags: , ,

11 december 2015 verlaat ik mijn huis voor mijn jaarlijkse mammografie. Borstkanker komt in mijn familie voor, moeder en tante. Daar ik wekelijks zelfonderzoek doe en niets geks gevoeld heb, komt de mededeling aan als een mokerslag :”Er zijn kalkspatten gevonden mevrouw”.

Ik kom in een nachtmerrie terecht, waar ik verdoofd in rond wandel. Scans, echo, puncties…”Het is een kwaadaardige tumor mevrouw”. De bodem wordt onder mijn voeten weggeslagen. Naar Utrecht voor genetisch onderzoek, gelukkig niet erfelijk. Het ziekenhuis voelt als een achtbaan waar uitstappen onmogelijk is.

De eerste borstbesparende operatie. “Er is een nieuwe tumor gevonden in het snijvlak, type 3, met uitzaaiingen in een lymfeklier”. Een tweede borstbesparende operatie. Allemaal lieve, zorgzame mensen om me heen. Hierna 21 bestralingen. Genezen van de brandwonden en uiteindelijk die vervloekte chemotherapie. Van de eerste 4 behandelingen word ik doodziek. Overgeven, haaruitval, mond vol schimmel, moe, algehele malaise dus. De laatste 12 behandelingen zijn veel beter te doen, ik zie het weer zitten.

Wat me het meest verwonderd is mijn innerlijke kracht. Positief blijven, het snel herpakken en vergeten van de doorstane behandelingen. De mensen die het dichtst bij me staan: mijn partner, familie, vrienden en ook mijn honden, spelen hierin een cruciale rol. Dankbaarheid overheerst mijn gedachten.

24-09-2016 Mijn vijftigste verjaardag. Met mijn kale koppie leunend op een gigantische Sarah in de voortuin. Nog te ziek om feest te vieren, maar ik heb het overleefd!

Onlangs vierde ik mijn 51ste verjaardag, omringd door de lieve mensen, waar ik veel steun aan heb gehad. Er is mij 7 jaar anti-hormoontherapie voorgeschreven en ik heb veel last van de bijwerkingen, maar dit is te doen. Ik koester iedere dag en geniet met volle teugen van het leven. Mijn hart gaat uit naar de mensen die niet zoveel geluk hebben of nog bezig zijn met hun strijd. Sterkte!”

https://nl.letsgodigital.org/gezondheid/diagnose-borstkanker/

8 reacties

 • Gerda Mostertman says:

  Je bent en blijft een pracht vrouw.
  Een rots in de branding en altijd blijf je stralen.
  Jij bent het voorbeeld voor vele lieve Linda.
  Ben blij dat ik bij je (afstand) vrienden behoor.
  Je bent een echte power girl.

 • Linda says:

  Dankjewel Gerda. Super dat jullie team MOL hebben gevormd en geld hebben opgehaald door de Alpe d’Huez te beklimmen. Echte kanjers!

 • Sonja says:

  Linda, je bent een voorbeeld voor velen! Een echte kanjer! Voor zo’n 30 jaar terug heb ik van jou geleerd hoe je make-up moest aan brengen, je bent de zus van een vriendin en altijd stralend, opgewekt en mooi, ik vind het fijn dat ik je heb leren kennen. Dikke kus

 • Linda says:

  Aah wat lief van je Sonja! Dankjewel en een dikke kus!

 • Sonja Peddemors-Mulder says:

  Lin. je bent een voorbeeld, voor velen, die met deze ziekte , te maken hebben en het ook hebben gehad.
  Je weet, dat ik op mijn 60ste, een borstbesparende operatie heb gehad, met 36 bestralingen. Op mijn 71ste jaar, is diezelfde borst, geamputeerd.Ben verleden week, daarvoor, voor de keuring geweest en alles is goed gelukkig.
  Nu nog de keuring, voor mijn dikke darm operatie. en de chemo’s. Dan ben ik weer helemaal klaar. Nog 5 jaar, nazorg in het k’LEEFHUIS, waar ik blij mee ben. Wij blijven samen, POSITIEF!
  Je mammie. xxx

 • Linda says:

  Zo is dat mammie. Je bent een kanjer! Hou van jou ❤

 • Margreet Ziengs says:

  Lieve Linda,altijd zie ik jouw stralende koppie…genieten van alle dagelijkse dingen,ondanks de vele tegenslagen!
  Je weet,ik heb dat al vaker gezegd,dat ik een enorme bewondering heb voor jouw positiviteit!
  Liefs van ( ooit je buurvrouw),Margreet <3

 • Linda says:

  Dankjewel lieve Margreet. Als ik zie hoe jij intens van het leven geniet, kan ik daar alleen maar een voorbeeld aan nemen! Liefs

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.