Kita (28): “Het voelde als een schijfje en mijn tepel was ook iets ingetrokken…”

“28 jaar en dan borstkanker.. Hoe kan dat nou? Ik dacht er steeds vaker aan om een mammografie te laten maken, omdat m’n oma en moeder beide borstkanker hebben gehad, maar steeds dacht ik dat komt nog wel. Kan niet als je zo jong bent. Een paar dagen voor ik 28 werd voelde ik iets, maar wat moet je voelen?

17 maart 2016
Laat een reactie achter

Tags: , , ,

Het voelde meer als een schijfje, maar m’n tepel was ook iets ingetrokken, raar. En nu? Toch maar voor de zekerheid een afspraak gemaakt bij de huisarts, maar wel pas voor na het weekend, want ben van het weekend jarig en veel leuke dingen op de planning staan.
Ben 27, dus geniet lekker van het leven. En dan zit je ineens in de hele molen. Er zitten zelfs 2 tumoren in 1 borst en uitzaaiingen in m’n oksel. Hoe kan dat nou? Heb nooit wat gevoeld!

We zijn begonnen met een IVF-traject, omdat we een kinderwens hebben. We hebben 17 embryo’s in kunnen vriezen. Daarna kwam de operatie, helaas kon dit niet borstbesparend en zijn al m’n okselklieren verwijderd. Precies 1 maand na de operatie begon ik aan de chemo’s: 6 TAC-kuren, daarna 16 bestralingen.
Nu 10 jaar hormoontabletten met de eerste 2 jaar ook injecties (om in de overgang te blijven). Over een paar maanden laat ik een reconstructie doen. De andere borst laat ik ook verwijderen, omdat ik genetisch belast ben. Ga dan beide borsten met de diep-flap methode reconstrueren.

Zag het meeste op tegen de chemo’s, maar dacht bij mezelf: dat doe ik wel even…. Maar dat was niet zo, viel erg tegen, het werd ook steeds zwaarder en je merkt dat alles kapot wordt gemaakt. Ik probeerde ondanks alles toch positief te blijven. Het zwaarste was ook dat m’n haar ging uitvallen. Had heel mooi lang krullend haar. Dit moment zal ik ook nooit meer vergeten. Toch wilde ik graag iets met m’n kale hoofd doen. Daarom besloot ik om een hoofdschildering met fotoshoot te laten doen. Zag er wel erg tegen op, maar dacht als het niks word dan laat ik de foto’s gewoon in een la zitten. Maar ben achteraf erg blij dat ik het heb laten doen.
De fotograaf vroeg of ik droevige foto’s wilde of leuke. Heb gekozen voor leuke foto’s, de hele situatie was al droevig genoeg. We hebben er een klein ‘feestje’ van gemaakt en ben er trots op.
Geniet van de kleine dingen. Liefs Kita

Nikita-53

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.