”Ik was nog veel te jong voor borstkanker, dacht ik”

Vorig jaar april 2014 kreeg ik het te horen. Ik kon het niet geloven, iedereen om mij heen was in tranen.

29 september 2015
Laat een reactie achter

Genelva (37): ”Ik was nog veel te jong voor borstkanker dacht ik. Ik kijk nu terug op een heftige tijd, vier operaties aan mijn borst, (borstbesparend, amputatie, nieuwe expander in borst want die was gaan lekken, silicone in mijn borst.) IVF-behandeling, 6 chemos. De tijd is voorbij gevlogen maar het heeft ook meer dan een jaar stil gestaan. Ik stond op het punt om te gaan samenwonen. Na 5 jaar alleen te hebben gewoond met mijn zoontje was ik weer iemand tegen gekomen. Het samenwonen was helaas geen roze wolk. Een week na de verhuizing werd mijn borst geamputeerd, paar weken later kreeg ik mijn eerste chemo waardoor ik mijn lange haren verloor wat ik echt vreselijk vond. Wij werden als samengesteld gezin echt in een snelkookpan gegooid en we probeerde er maar wat van te maken. Het is een hele zware tijd geweest vooral psychisch. Lichamelijk was ik erg verzwakt maar ik ben een doorzetter maar psychisch was het moeilijkst. Ik was totaal mezelf niet. Ik had het gevoel alsof er maanden lang een donkere wolk boven mij hing. Gelukkig gaat het nu wel beter, mijn haar is lekker aan het groeien en mijn nieuwe borst is heel mooi geworden. Mijn tepel moet nog getatoeëerd worden maar dat is het laatste wat er nog moet gebeuren. Op het moment ben ik weer werk aan het zoeken want helaas werd ik voor mijn ziekte ontslagen. Maar ik sta er vol goeie moed in. Ik heb er weer zin in.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.