Juffie (41): “Ik voel me veranderd. Mijn uiterlijk, mijn gevoel. Ik voel een constante angst.”

“Inmiddels alweer bijna een half jaar verder. Nog 2 chemo’s te gaan. Dan kan ik even bijkomen en de volgende stap nemen: de operatie.

22 november 2017
1 reactie

Tags: , , ,

Ik voel me veranderd. Mijn uiterlijk, mijn gevoel. Mijn uiterlijk komt denk ik, hoop ik wel weer goed.
Mijn gevoel…ik weet het niet. Op dit moment voel ik een constante angst. Een angst die niet weg wil gaan. Angst voor uitzaaiingen. Want borstkanker oké, maar borstkanker met uitzaaiingen wordt een ander verhaal. Een kort verhaal.

Jaja, ik weet het…Ik moet 1 stap tegelijk nemen, in het hier en nu leven, van het positieve uitgaan, GEEN VERDRIETIGE VERHALEN OP INTERNET LEZEN. Ik weet het allemaal en toch lees ik alle ervaringen van anderen wat ik maar tegenkom.

Daarna, dat is waar het mij om gaat

Chemo doet veel met je, maar ach… Ooit is het klaar. En die operatie… Vervelend ja, maar straks is ook dat klaar. Die bestralingen… Ze zullen vast niet mijn hobby worden. Maar ook daar komt een eind aan.

Daarna…. Dat is waar het mij om gaat. Daarna wil ik verder met mijn leven. Maar die angst… Zal het minder worden als ik straks alles achter de rug heb en weer kan werken? Als ik meer mijn ritme heb gevonden? Ik hoop het zo…
En ik doe echt wel mijn best om positief te zijn, leuke dingen te blijven doen voor zover dat kan, te genieten van de kleine dingen, mezelf goed te blijven verzorgen, vrolijk te blijven enz. Maar in mijn achterhoofd blijft dat stemmetje aanwezig.”

Lees ook de 1e blog van ‘Juffie’

1 reactie

  • Sandra says:

    Lieve lieve vriendin, jij bent sterk en ook daarna zal alles goed komen. Ik ben er voor je NU en ook DAARNA!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.