“Omdat mijn zus 10 jaar geleden borstkanker kreeg ging ik meteen naar de dokter”

Martine: “Het is 8 maanden geleden dat ik de diagnose borstkanker kreeg. Net voor de Kerstvakantie ontdekte ik een knobbel links en ging meteen naar de dokter voor een mammogram.

8 september 2017
1 reactie

Tags: , ,

Omdat mijn zus 10 jaar ervoor borstkanker had gehad, was ik al zelf in de molen gestapt om elk jaar een mammogram te laten maken. Bij het bevolkingsonderzoek een half jaar voor het bobbeltje was niks te zien. Links werd uitgebreid bekeken, maar was schoon gelukkig.
Rechts werd voor de zekerheid meegenomen- en daar was wel wat te zien. Na onderzoeken volgde een mastectomie rechts en werd 1 klier verwijderd. Hierna hoefde ik geen verdere behandeling gelukkig.

Een geluk bij ongeluk: ik was er zelf vroeg bij en had zeer adequate artsen. De angstmolen en overlevingsdrift, die dit bij mij heeft wakker gemaakt kende ik niet van mezelf en leer daar nu mee omgaan.

Als moeder van een 10 jarige zoon, partner van man met al een geschiedenis met een eerdere partner overleden aan borstkanker en mijn zus -schoon nu- merk ik dat er enorme kracht in mij vrij komt.
Waar ik eerder nog mezelf niet belangrijk genoeg vond, word ik nu gedwongen naar mezelf te luisteren.

1 reactie

  • Hanneke says:

    Lieve Martine,
    Ik lees nu pas jouw blog. Ik ben jouw zusje en probeer nu ook deze periode van al 11 jaar geleden en alles wat daarna gebeurde af te sluiten. Wij zijn kanjers en het gaat goed komen. Ik houd van jou, lieve Tiens.
    Dikke pakkerd van je zus.
    Hanneke

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.