“Ik ben trots op mijn zus, dat ze mij steunt, helpt en er voor mij is”

Dit zijn de zussen Gerdie (rechts) en Ans. Beide vrijwilliger bij Pink Ribbon. Sinds 2009 bemannen zij de stand tijdens de Durea Wandeltocht in Drunen. Gerdie vertelt: “Ik ben trots om anderen te helpen en steunen als ze met hun verhaal in de stand komen.”

11 mei 2016
1 reactie

Tags: , , , , ,

“In maart 2009 was ik vrijwilliger geworden bij Pink Ribbon en het verkopen van merchandise bij de Durea Wandeltocht was mijn eerste klus. Omdat er niet genoeg vrijwilligers waren heb ik mijn zus gevraagd mee te gaan om te helpen, sindsdien is zij ook vrijwilliger.
Het was in 2009 de tweede keer dat de wandeling werd georganiseerd. Het was warm en we stonden achter een klein tafeltje, dat weet ik nog precies. De sfeer was direct goed, muziek, saamhorigheid, warme verhalen en veel vrijwilligers.
Ik herinner me dat een van de directieleden cadeautjes kwam kopen voor die vrijwilligers. En dat ging de jaren daarop weer zo. Keer op keer werden we allerhartelijkst ontvangen. Het werd echt jaarlijks ons evenement. De geldbedragen werden ieder jaar hoger en ook de verkoop is ieder jaar weer leuk. We groeiden van een klein tafeltje uit tot de mooie grote stand die we nu hebben.

‘Ik ben trots dat ik anderen kan helpen’

En ieder jaar weer horen we nieuwe verhalen waarom mensen deze wandeltocht willen lopen. Telkens weer wordt De Laan der bezinning als hoogtepunt genoemd. Daarom besloot ik, samen met de Pink-mensen van kantoor – om zelf ook een keer mee te lopen.
Het was zeker een indrukwekkende wandeling, goed georganiseerd, goed voorzien van versnaperingen onderweg, mooie route en mooie mensen, vrouwen en mannen.

Voor ons als zussen is het een dagje uit. We worden gewaardeerd, het maakt ons trots en sterk. Ik ben trots op mijn zus dat zij, door voor Pink Ribbon er te zijn, mij steunt en helpt en er voor mij is. Zo als ze er ook voor mij was in 2008 toen ik de diagnose en behandeling voor borstkanker kreeg. En ik ben trots dat ik anderen kan helpen en steunen in hun strijd, als zij hun verhaal vertellen aan de stand en ik kan luisteren. Onze band is hierdoor emotioneel versterkt.”

IMG-20160422-WA0000

IMG-20150628-WA0020
De zussen hielpen ook mee met de Ladiesrun in Eindhoven in 2015.

1 reactie

 • Jeanine van der Velden says:

  Wat een mooi verhaal! Heel bijzonder om dat zo te lezen. Dat realiseren wij ons als organisatie niet.
  Maar inmiddels behoren jullie tot ons interieur en zijn wij blij
  jullie ieder jaar weer te zien!

  Ans en Gerdie, jullie zijn kanjers!

  Tot de 25e juni!

  Jeanine van der Velden en de rest van Durea BV

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.