Saskia (41): “Ik ben dankbaar voor mijn leven”

Februari 2016 kreeg ik de diagnose borstkanker. 41 jaar en alleenstaande moeder van 2 kinderen…. De klap kwam hard aan! Het traject van chemo- en immunotherapie en twee operaties was zwaar.

8 maart 2017
11 reacties

Tags: , , , , ,

Mijn hele leven ben ik al erg gezond en sportief bezig. Daarom wilde ik ook tijdens het hele traject zo fit mogelijk blijven. Na de 5e chemo had ik een inzinking. Maar, toch rende ik in juli van dat jaar nog een run. Die wilde ik doen, omdat ik het als motivatie zag om fit te blijven.

Steeds was er in mijn hoofd die stem die zei dat ik niet moest opgeven, dat ik sterk moest blijven en dat ik de wilskracht moest hebben om te blijven knokken. En precies dat, heeft mij gemaakt tot wie ik nu ben.

Ik ben dankbaar voor mijn leven. En daarom ren ik op 11 juni samen met vriendinnen mee met de Pink Running Day!

Die kracht die je krijgt van de natuur, de omgeving en van al die andere hardlopers is echt top! En, ik weet dat het me op de 11e juni ook menig traan zal geven.

Wil jij Saskia steunen?
Doe een donatie op haar pagina! https://acties.pinkribbon.nl/actie/saskia-smeenk

Binnenkort lees je hier op dit blog meer over Saskia en haar voorbereidingen op de Pink Running Day.

11 reacties

 • Debbie says:

  Lieve Sas een prachtig verhaal over een prachtige vrouw waarvan al de mensen om je heen zo blij zijn dat je bij ons bent! Je hebt zoveel power en kracht laten zien maar ook je kwetsbaarheid…I’m proud to be your friend!

 • Monique says:

  Lieve lieve Sas

  Power vrouw dat is wat jij bent.
  Hoe naar het ook klinkt maar jouw verschrikkelijke diagnose heeft ons weer samen gebracht.
  En nooit maar ook nooit komt daar nog iets tussen.
  Ben trots jou vriendin te mogen zijn.
  Nog trotser ben ik op jou hoe jij je hier doorheen heb gevochten met je altijd positieve uitstraling en vechtlust.
  Lieve Sas hoop en ga ervan uit dat we nog vele mooie momenten gaan beleven.

  Liefs Monique

 • Ellen says:

  Super goed! Wat een wilskrachtSucces

 • Ada says:

  Lieve Saskia ik heb jou leren kennen als een levenslustige en leuke vrouw. Gedurende jouw ziekteperiode zag ik jou als een positieve en nog steeds als een levenslustige vrouw. Dit maakt jou heel bijzonder en mooi. Je mag trots zijn hoe je alles hebt doorstaan en ik weet zeker dat ook jij zal komen waar jij moet komen. Heel veel succes met de run en veel liefs

 • Martha says:

  Lieve Saskia,
  Wat gaaf dat je blog is gepubliceerd!
  Tja, het was wel een jaar. We liepen vrijwel gelijktijdig op in het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis!
  En ‘hangend aan het infuus’ hebben we ook gelachen en werd het vaak zelfs gezellig!
  En nu gaat het leven verder. Het leven om dankbaar voor te zijn en vooral heel erg van te genieten!
  Top dat je meedoet met de Run! Ik steun je!
  Liefs, Martha

 • Berna van Tol says:

  Lieve Saskia,

  Topvrouw en topmoeder met een enorme drive en wilskracht. Jouw positieve instelling, jouw kracht en jouw humor zijn bewonderingswaardig! Ik ben er trots op om met zo een sterke en mooie vrouw mee te mogen lopen met de pinkribbonrun. Het is een voorrecht jouw vriendin te mogen zijn! Dikke kus en veel liefs, Berna

 • Johan says:

  Hoi Saskia
  We hebben elkaar voor het eerst in het Monro borstkanker ziekenhuis ontmoet
  Mijn vrouw Christine en jij zaten samen naast elkaar in de chemo ruimte. Vooraf zagen we erg op tegen de behandeling. Maar na 10 minuten was het ( ik durf het bijna niet te schrijven ) bijna gezellig te noemen.Het was de eerste van vele ontmoetingen met jou. Een bijzondere vrouw met een enorme drive om er het beste van te maken.Veel dank voor de positiviteit die je meebracht. We hebben er van genoten. Veel succes met jouw deelname aan de Pink Running Day!!!!!!!
  We blijven je volgen
  Christine en Johan

 • Marjolein de Jong says:

  Dank Saskia voor het delen van jouw persoonlijke ervaring. Dat is van grote betekenis voor andere vrouwen. Zoals je weet, heb ik persoonlijk, en hebben wij als team in het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis veel respect voor alle vrouwen en hun dierbaren die deze ervaring en dit traject moeten doorstaan. Zoals jij er over spreekt, geeft vrouwen kracht.

 • Nelleke says:

  Lieve Sas ik heb je bij Alexander Monro leren kennen en er sprong een vonk over ook met je ouders en later ook met je lieve kinderen B en B wij hebben al heel veel gepraat je geeft mij kracht met je lieve optimistische karakter super van je blog ik ga je ook hierin volgen veel liefs Nelleke nelleke

 • Wilma van der Velde says:

  Lieve Saskia , ook ik heb je leren kennen in het Alexander Monro borstkankerziekenhuis.
  Het voelde gelijk al heel vertrouwt en wat hadden we veel gelijkenissen wat betreft de chemo behandeling en bijwerkingen daarvan. Ik was net een week voor jou aan begonnen maar later klaar met het hele traject .
  Vindt het super knap van je ,dat zo als jij het doet zo in het leven staat Respect !
  Ik ben ook begonnen met trainen en hoop je de 11e juni in Groningen, te zien ,te spreken,aan te moedigen ,te huilen,maar vooral te genieten ! Lieve Sas je bent een powervrouw een positief voorbeeld voor velen
  Liefs Wilma

 • Saskia Smeenk says:

  Lieve vrienden, wat een lieve woorden allemaal dit geeft zoveel liefde en kracht.
  En ik vind het ook bijzonder iedereen te mogen ontmoeten, samen staan we sterk, zeg altijd sas is sas puur eerlijk en oprecht zo sta ik in het leven en deel dan ook graag mijn liefde ❤super tof dat jullie mij allen volgen, keep in touche uiteraard knuffel van Sparkling Power Sas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.