“De skills waar we tijdens onze ziekte bekend mee zijn geraakt, gaan wij nu op een andere manier inzetten”

Barre omstandigheden van -40 graden Celsius doorstaan om geld op te halen voor borstkankeronderzoek. Suzanne en Elian gaan het doen! Op 13 januari starten ze met de 9-daagse Arctic Challenge Tour. Waarom? Omdat ze zelf weten hoe het is om borstkanker te hebben.

12 december 2017
10 reacties

Tags: , , ,

“Wij zijn Elian Daris en Suzanne van der Poel en wij zijn allebei borstkanker survivors. Wij hebben elkaar leren kennen via ons werk voor Amoena. Een bedrijf dat is gespecialiseerd in de ontwikkeling van unieke producten van topkwaliteit op het gebied van borstzorg. Wij lopen al een aantal jaren modeshows voor dit bedrijf en zijn naast onze samenwerking inmiddels dikke vriendinnen geworden.

Op 13 januari gaan wij meedoen aan de 16e editie van de Arctic Challenge Tour. Een tour tocht door Scandinavie waarin je in 9 dagen tijd een rit tussen de 6000 en 7000 kilometer aflegt naar een bestemming voorbij de Noordpool cirkel!

Barre omstandigheden
De 13e gaan we rijden en we finishen op de 21e januari. We starten en eindigen in Zaltbommel. Vanaf daar gaan we naar de eilandengroep Lofoten, middenin de woeste Noorse Zee. Het zijn barre omstandigheden onderweg want het kan wel -40 graden worden!

“Iets terugdoen en ons steentje bijdragen”

En ook het uitstippelen van de route is niet gemakkelijk, want onderweg krijgen we allerlei cryptische aanwijzingen om de route te ontrafelen.
Het idee om deel te nemen aan de Arctic Challenge komt van mij (Elian), een Bucket list ding:). Gelukkig zei Suzanne meteen enthousiast ja. Dit in combinatie met een geweldig doel als Pink Ribbon maakte het voor ons beide een hele mooie gelegenheid om iets terug te doen voor de samenleving en zo ons steentje bij te dragen aan iets wat voor ons letterlijk van levensbelang is geweest.

Samenwerken en vooral plezier hebben
De Challenge zal een enorm gave week voor ons worden die onze vriendschap alleen maar versterkt. Het draait om samenwerken, doorzettingsvermogen, uithoudingsvermogen en vooral veel plezier hebben. Deze skills, waar we tijdens onze ziekte bekend mee zijn geraakt, gaan wij nu op een andere manier inzetten. Het gaat een unieke ervaring worden en we hebben er heel veel zin in!”

https://actie.voorpinkribbon.nl/team/team-23-2gether-back-on-track

10 reacties

 • Petra Mol (Viva Vittoria!) says:

  Wat bijzonder! Ik heb jullie onlangs ontmoet en gesproken tijdens een thema-avond over borstkanker in het JBZ (ik was daar met een stapel heartpillows). Jullie zijn twee prachtvrouwen. Ik wens jullie veel succes en mooie, bijzondere ervaringen tijdens deze Challenge!

 • Margriet says:

  Heel veel succes en respect voor jullie, heel bijzonder dat jullie dit gaan doen! Maak er samen een geweldige, bijzondere challenge van! Veel succes, plezier, een onvergetelijke ervaring! Van een dorpsgenoot

 • yolanda roos says:

  Toppertjes deze twee. Prachtig, krachtig en stoer. Heel veel succes dames, en vooral heel veel plezier!
  Love and kisses, Yolanda Roos

 • Fieke Smits - van Zutphen says:

  Wat een fantastisch initiatief dappere meiden!
  Ik wens jullie heel veel succes, lol en veilige km…

 • Cora van der Bijl says:

  Toppers heel veel succes maar vooral heel veel plezier

 • Dianne says:

  Heel veel succes en plezier gewenst maar dat vast helemaal goed komen met jullie! Toi toi toi! X Dianne

 • Peter Boullart says:

  Heel veel succes en petje af voor wat jullie gaan doen. En geweldig dat jullie deze ziekte hebben overwonnen.
  Het gaat jullie goed! Groetjes, Peter Boullart

 • Carolien Maas says:

  Succes en vooral veel plezier, zet hem op

 • Lucia schepens says:

  Heel veel respect voor jullie!!
  Succes toppers

 • Ankie Pluim says:

  Super dat je droom uitkomt lieve Eel en geweldig om dat samen met Susanne te doen! Kanjers zijn jullie en super stoer! Succes met de voorbereidingen xx

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.