Patricia (43): “Hoeveel kan een mens hebben? Ik was immers net gescheiden.”

Patricia (43): “Het begon met een controle (mijn moeder heeft ook borstkanker gehad). Mammografie, daarna het nieuws dat ze een echo wilden doen. Ze zagen iets. Daarna biopt en gesprek Mammacare afdeling. Daarna werd het Pinksteren en moest je alles even vergeten. Dat ging makkelijk, want dit overkwam mij niet.

4 augustus 2016
41 reacties

Tags: , ,

Was immers ook net gescheiden, hoeveel kan een mens hebben? Dinsdag na Pinksteren, kom je binnen en krijg je het nieuws. Borstkanker en we gaan voor amputatie. Mijn antwoord was……. OK. Ik zo’n geval ga ik handelen en ging alles regelen op mijn werk, privé en met het ziekenhuis.
Nog geen week later lag ik op de operatie tafel. Alles zonder tranen ondergaan. “Je hebt geen griep”, werd nog gezegd. Maar ik ging verder. Wond confrontatie. Hup, doen we even. Het is zo, feit ligt er en verder. Dan komt de uitslag van onderzoek weefsel. 3 tumoren i.p.v. 2 en micrometastasen in poortwachtersklier.

Overleg na overleg en uiteindelijk 6x chemo. 29 september is de laatste, dat hoorde ik. OK, focus op die datum en gaan. Dat ik nog 7,5 jaar hormoontabletten moet slikken, parkeer ik even. 1e chemo, daar kwamen de 1ste tranen, want wat ben ik bang van naalden. 1e dag was ik gaar. Zag grauw en was moe, maar dag 2 weer als vanouds. Ik bokste hiervoor namelijk 7 dagen per week. Nergens geen last van. Zo dat doen we even, dacht ik.

Chemo 2 was ik een kleine week moe, maar als dat het is, teken ik ervoor. Chemo 3, KO!!!!! Ik had het benauwd. Maar intussen was ik weer gaan boksen, dus waar maak ik mezelf druk over, ik kan dit. ’s Middags echter, lag ik op spoedeisende hulp en mocht ik blijven. Na een CT scan bleek ik een longembolie te hebben. Ok, terug in de realiteit. Ik voelde mezelf nu patiënt en voor het eerst zie ik onder ogen wat ik heb.

blogverhaal patriciaHet is allemaal waar wat ze zeggen en wat ze schrijven. Ik, als stronteigenwijs mens, moet dat nu ook zien. Na 2 dagen waarin ik down was, heb ik mezelf herpakt. Make-up op, deur uit en genieten. En dat is wat ik ga doen, maar wel een tandje zachter dan hiervoor…..”

41 reacties

 • Esther says:

  Helaas een wijze les dat ook een Powervrouw een patient is.

  Met jouw vechterslust en de steun van je vriendinnen verslaan we deze rot ziekte!

 • ria says:

  wauw, lieverd. you can do it . xxx

 • Monique van den Hoven says:

  Inderdaad de harde werkelijkheid maar die bevecht jij op jou manier en als daar een tandje zachter voor nodig is….so be it!!!!
  Alleen maar Respect voor jou !!!

 • Sonja says:

  Respect voor jou ..power Patricia! wens je veel kracht & wijsheid toe…komende tijd……Liefs van mij. xx

 • Joke says:

  Trots op jou en diep respect xxxx

 • Monique Aksu says:

  Lieverd met jou vechtlust en de kracht die jij hebt versla jij alles! Super trots op jou en heel veel respect je bent een kanjer!!

 • miep says:

  Geweldig, wat een moed spreekt hier uit. Ik wens je heel veel succes met je strijd.

 • miep says:

  Geweldig, wat een kracht spreekt hier uit. Ik wens je heel veel sterkte en vertrouw er op dat het goed gaat.

 • Klink says:

  Tries ik weet niet wat ik hier op moet zeggen bek vol tanden maar je weet t ik wens je alles wat maar goed is xxxx van ons.

 • Petra van Ostaijen says:

  Ik geloof ook als iemand dit kan ben jij het, jij straalt kracht!
  Maar Patries..je bent ook gewoon mens en dit is serious shit, dus een stapje terug is mss alleen maar goed! XXX Peet

 • Daphne says:

  Je zult zien dat je hier nog veel sterker uit komt dan je al was! Af en toe even een stap terug kan geen kwaad. Mooi artikel en zo herkenbaar. Het komt echt goed hoor!

 • Debske says:

  One step back doesn’t mean you’re defeated, it only means you’re going to take the same step forward again but this time wiser! Xx

 • Monique says:

  Zoveel respect voor jou ♡
  Want echt je bent een bikkel.
  Jij vecht je hier doorheen.
  Met rust,positieve tijd,de liefde voor je mooie meid,je ouders
  En met de kracht van je vrienden.
  Binnenkort proosten we op jou gezondheid.
  Gaan we een feessieee vieren.
  You go girl

 • Liz says:

  You are a very strong and courageous lady. I admire your positive attitudes. Enjoy all what you can Patrice. Love you.

 • Joke says:

  Mooi verwoord hoe de werkelijkheid er voor jou uit ziet en hoe je bent om daarmee om te gaan met ook de teleurstellingen erbij. Sterkte Patricia met alles……:-*

 • trudy says:

  Ga ervoor .. je bent het zo waard…. kracht en veel liefde om je heen .. dat heb je nodig…-… voor vandaag een prachtige Mooie en liefdevolle avond met elkaar !!

  lieve groetjes .( Tante van Monique )

 • Chris-Jane says:

  Je bent een held, een fantastische moeder, maar een onbetaalbaar mens, je hebt veel liefde, zeker als je in je ogen kijkt! Eerste wat omkomt bij mij als ik je verhaal lees, ook persoonlijk van je gehoord, is je verdient het niet, echter heb ik ooit gehoord, het staat zo geschreven, jij kunt dit, jij bent een sterk mens, en je mag, jij mag je moeilijke momenten hebben, want je bent mens, neemt niet weg, dat jij een heel bijzonder mens bent! Sterkte!

 • Pamela van Ham says:

  Lieve Patricia , indrukwekkend stukje geschreven verhaal over jou leven nu, idd heel onwerkelijk waar jij nu mee moet dealen . Knuffel en sterkte xxx Pamela

 • Jeannette Floor says:

  Wat open en eerlijk geschreven Patricia! Respect!
  En … wat sta je mooi stralend op die foto!
  Sterkte met het vervolg!
  Geef nooit op!
  Liefs,
  Jeannette

 • Nicole Mazurel says:

  Kan niet anders zeggen dan dat ik je een sterke vrouw vind. Maar ook sterke vrouwen hebben hun zwakke momenten…dus goed dat je het iets rustiger aan gaat doen!
  Groetjes,
  Nicole

 • Floor says:

  Patricia, hier kom je ook weer sterker uit. Heel veel respect voor je.

 • Marian Nunes says:

  Patricia, wat ben jij sterk en een waanzinnig mooi mens. Sterkte de komende tijd en je zal zien dat jij weer kan gaan boksen maar neem nu je rust, denk aan jezelf. Dikke knuffel xxxx Gr. Marian

 • Jolanda says:

  Zoals ik je al een paar keer hebt gezegd diepe respect voor jou en toch positief blijven je bent een kanjer en ik ga verschrikkelijk hopen en duimen dat je hier goed uitkomt dikke knuffel
  Jolanda van rijswijk

 • Liz says:

  Dearest Pat, what a heart felt life story! You are a lioness at heart. I admired your courage . The reality of life is like a book that one has not read before each page with it’s own surprise. Enjoy life as much as you can . Am glad for you because you already is a very positive lady. Keep it that way. All the Best Patrice. Love from , Liz.

 • Ronald de Visser says:

  Ik ken je nog van lang geleden Patricia,maar herkende je gelijk!
  Heel veel sterkte,en power om je hier doorheen te slaan meid!

  Groetjes van een oude bekende

 • coby says:

  Het verstand reageerde gewoon wat later… 😉 ik denk vaak aan je… <3

 • Cora van der Bijl says:

  Doorzetten hoor ik ben nu 8 jaar veder! De chemokuren zijn heftig maar er komt een eind aan!

 • Sanny says:

  Alle ballen hoog willen houden! Herkenbaar! Ook helaas een longembolie gehad na hetzelfde voortraject en toen pas echt het besef dat dit niet even iets is wat je er even ‘bij doet’
  Maar positiviteit helpt je wel. Mijn oncoloog zei: het maakt je niet beter maar helpt je wel alles beter te doorstaan!
  Dus ik hoop voor je dat je die positiviteit en kracht vast kan houden en daar mogen heus momenten tussen zitten van verdriet en ‘balen’
  Ik wens je sterkte en dat het je ook mooie dingen mag brengen! Fijn dat je lieve mensen om je heen hebt!!

 • Natasja says:

  Ik herken het zo en voel met je mee , ben klaar sinds april en net mijn eerste controle gehad en alles is goed. Wat is de wereld van kanker toch onwerkelijk he als je het zelf blijkt te hebben, maar het allemaal goed komen voor jou , je bent sterk en je kan het, en ja luister naar je lichaam al is dat nog zo moeilijk. Heel veel sterkte en een dikke knuffel van mij xx

 • agnes schipper says:

  Veel sterkte Patricia…..ik weet wat het is die rotziekte, ben al 10 jaar onder hèle goede behandeling, en ook amputatie gehad….nu hoormoontabletten…..maar ik vecht door….dus blijf positief ook al is het soms zo moeilijk….nogmaals sterkte, dikke knuffel….

 • Nieske Oppers says:

  Hallo ,heb voor 2 jaar terug borstkanker gehad.eerst borstbesparend daarna alsnog amputatie.Had een gezwel van 5 cm.groot.De snijranden waren allemaal schoon,maar omdat er 2 lympfklieren niet goed waren 6 chemo kuren,16x bestraald.ook ik verloor mijn haar,dat vond ik haast nog erger dan de borstkanker.Een jaar na de eerste operatie dacht ik na over een reconstructie. Scan van mijn buik gemaakt ,kijken of mijn bloedvaten daar geschikt voor waren.Dat was inderdaad het geval,en na een paar mnd hebben ze van mijn buik een borst gemaakt.9 uur durende operatie,maar ben er super blij mee.Daarna heb ik aan de andere borst nog een borstverkleining gehad omdat ik zelf het verschil te groot vond.Tot overmaat van ramp 12 weken ook nog geopereerd aan een verzakking,maar ook dat is weer goed gekomen.Nu wil ik in oktober nog een tepel laten zetten op mijn borst en dan is alles klaar.Ook moet ik 7 jaar hormoontabletten slikken.Dus wil jou in ieder geval super veel sterkte toewensen .

 • Patricia says:

  Dag naamgenote,

  Respect voor jou en wat een mooie foto
  Helaas weet ik uit ervaring dat niks is zo moeilijk als doseren voor jezelf en zeker in zo’n situatie.
  Heel veel sterkte toegewenst

 • Erika Beumer says:

  Ik zit in hetzelfde schuitje. Net gescheiden alles weer op de rit en dan borstkanker. 8 chemo kuren. Morgen nr. 4. Daarna borstbesparende operatie, bestraling en hormoontherapie. Ben gelukkig van de eerste 3 kuren niet ziek geweest. Nr. 5 t/m 8 is weer een ander medicijn dus dat wordt afwachten. Maar we gaan ervoor. Luister naar je lichaam! Wens je heel veel sterkte! We kunnen het!!!

 • yolanda says:

  Ja meis leven is keihard !! Knokken moet je !! Heb bewondering voor je !!
  Heb zelf 3 jaar geleden mijn man verloren Aan kanker , 9 maanden later mijn moeder en 3 maanden later mijn vader ! Nu eindelijk de liefde weer gevonden , en dN heb je 3 maAnddn verkering en dAn word je zelf getroffen . Borstkanker … Dus ik snap het … Heeeeeel veel sterkte zxx yolanda

 • Nona says:

  Hoi Patricia jij hebt cancer maar cancer heeft jou niet geloof in je eigen kunnen weet dit uit eigen ervaring 1992 1e X borstbesparend rechts 32x X-ray aansluitend 1/2 jr chemo. 2011 na de Pasen Links borst op eigen verzoek laten amputeren verder geen behandeling maar wel ieder jr controle ben reeds 8jr weduwe hebt 3 kanjers vn zonen mt hun partners en oma vn 4 klnkids

 • Patricia says:

  Wow. Wat een mooie reacties en Yolande…… ik val stil. Ik kan je niet vinden. Maar hoop dat je het leest xxxxxxxx sterkte

 • Troetelbeertje says:

  Respect patries …. love you xx

 • Ronald says:

  Ik hoop dat er bovenop komt en inderdaad is het aan jou, maar ik heb er respect voor hoe je het afgelopen jaar bent doorgekomen.
  Blijf knokken, maar accepteer dat het lichaam soms grenzen aangeeft.

 • Simone says:

  Wat een kracht!! Jij gaat dit verslaan net als een bokswedstrijd! You Go girl!

 • Jose says:

  Heel veel sterkte. Ik weet hoe het voelt. 21 bestralingen en 6 chemotherapie kuren hakt er goed in. Ik ben er nog het voelt als verlening daar ga ik voor. Care diem.

 • Brigitte says:

  Schat. Ik heb precies hetzelfde meegemaakt! Daarom! Geniet! Have fun.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.