Mary-Ann; het verhaal gaat verder

Mary-Ann (42) kreeg voor de tweede keer te maken met borstkanker. Haar verhaal schreef ze op. Ze dacht ‘klaar’ te zijn, totdat ze te horen kreeg dat ze gendrager is…

19 oktober 2016
7 reacties

Tags: , , ,

Mary-Ann: “Ik dacht het de vorige keer af te kunnen sluiten…………Maar helaas 🙁 (Lees hier mijn dagboek van de tweede keer borstkanker).
Ik heb te horen gekregen dat ik gen-drager ben van een mutatie in het BRCA-1 Gen. Dat houdt in dat ik een verhoogd risico heb van 80/90 % dat de borstkanker terugkomt.
Ze kunnen het verlagen eventueel naar ongeveer 8%, maar dan (waar ik middenin zit, om de beslissing af te wegen) onderga ik een operatie waarbij mijn borsten verwijderd gaan worden. Ik heb zelf al aangegeven, als ik de beslissing neem, ik voor een diepflap ga.
Je gaat een heel traject in, van malen in het hoofd, afwegen van de voor en nadelen, gesprekken (inmiddels al gehad) in het ziekenhuis en met de chirurg. Op 22 nov a.s. een gesprek bij de plastische chirurg. Want ja, wil ook wel weten, als ik het besluit, dat mijn weefsel ook goed is voor de diepflapoperatie.

Ja, er komt HEEEEEEL VEEEEL weer op mij af. Om gek van te worden. Gelukkig sta ik er erg positief in en laat me niet gek maken. Wel wil ik er ALLES over weten. Ook de nadelen. Ben weer lekker aan het werk en herstellende (nog steeds) van de tweede keer. De moeheid speelt de grootste rol en gelukkig kan ik dat met mijn werk goed doseren.

‘k Kan je wel zeggen dat heel het gezin hier weer mee bezig is. Het is weer niet niks wat ik weer moet ondergaan. Ik heb ZOVEEL vragen, waarvan er al een hoop beantwoord zijn. Er zijn ook heel veel mensen die denken, ja doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.
Maar ja de ECHTE blijven over. Bij hun kan ik terecht, maar uiteindelijk zal ik zelf de beslissing moeten maken en in mijn hart heb ik deze al gemaakt, maar wacht geduldig de plastische chirurg af en dan spreek ik mijn gedachte (beslissing) uit. Hopelijk is de wachttijd niet zolang dan dat ze zeggen :-(.

Ook nu zal ik weer van me af gaan schrijven in deze blog, want dat heeft me reuze geholpen, met het verwerken van heel dit traject.
xx

Update 3 april 2017

mary ann april 2017Er is veel op mijn pad gekomen, vandaar dat er weinig gepost is door mij. Alles even op rijtje moeten zetten qua gedachten, oplossingen en ZEKER de toekomst.
Ik ben eruit. Ik ben er klaar voor. Er komen nog mooie en heftige dingen in het vooruitzicht op kort termijn. wat ik nog even geheim houdt.
Maar 1 ding wel: 18 juli is mijn diplomauitreiking (weet nog niet zeker dat ik erbij zit. Loopt wel los denk ik). Een SPECIALE dag voor me, want ziek worden/zijn en dan toch nog doorgaan met de opleiding en werken wanneer ik kon (december 2016 weer volledig beter gemeld en weer heerlijk aan het werk) geeft toch echt wel aan wie ik ben (mag mezelf best een veer in mijn hol steken…..toch) en is dan toch ook speciaal DAT ENE MOMENT en zeker voor mij.

Ik geef toe, het is niet altijd makkelijk, maar geef echt me grenzen aan tot hier en niet verder…. Degene die me kennen weten hoe ik NU in het leven sta en kennen me bekende uitspraak: ” haal het positieve uit het negatieve ”

7 reacties

 • Juanita says:

  Ook hier komen we weer sterk uit samen met je gezin en natuurlijk de mensen die je de vorige keer ook geholpen en gesteund hebben .
  We zijn er door dik en dun, in ziekte en gezondheid.
  Komt goed.

 • Marijke Paape says:

  Lieve Mary-Ann,
  het houd ook niet op he. Maar jemig…wat heb ik respect voor jou…hoe je ook nu weer positief blijft! Je bent een ongelooflijke sterke vrouw! Sterkte met alles en hou vol!

  Liefs, Marijke

 • colinda says:

  Lieve Mary- Ann,
  Had het nare nieuws hier thuis al gehoord. Weet eerlijk niet zo goed wat ik moet zeggen. Ik kan hier zo boos om worden dat jullie dit allemaal op je bordje krijgen. Maar daar schiet niemand iets mee op. Knap van je om er ook deze keer weer een positieve draai aan te geven. Groot respect hoe jullie daar met z’n viertjes mee om gaan. Wens je heel veel sterkte, blijven aan jullie denken…xxx

 • Claudia pijpers says:

  Lieve Mary-Ann, ook nu ben ik er weer voor je/jullie. En hoe oneerlijk is het toch weer dat jullie weer in die mallemolen moeten komen . Maar ik bewonder je vanwege je enorme doorzettingsvermogen. Je komt er wel. Xx

 • Natasja Krijnen says:

  Weet dat de beslissing die jij maakt(iom Gertjan en de boys) de juiste is!!!!!!!
  Ook hier komen jullie weer sterker uit! Denk aan jullie x

 • Marcel en carola says:

  Lieve mary-ann
  Jij bent zo sterk al zullen er 20 mannen op je af komen jij blijft staan. Het is een moeilijke beslissing die jij alleen kan nemen wat je ook beslist wij zullen je steunen en bijstaan waar wij kunnen waar ben je anders vrienden voor. Dikke kus van ons allemaal

 • Miranda says:

  Meid, wat komt er toch allemaal op jullie af…
  Heel veel sterkte met het nemen van de beslissing en de de komende tijd om het weer te verwerken. Ik heb veel respect voor hoe je overal mee omgaat!
  Ook hier komen jullie doorheen! En weer worden jullie sterker met het gezin.
  X

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.