Het Rijn-project van Marlise en Els

Zussen Marlise en Els rijden per scootmobiel en fiets deze zomer een sponsortocht langs de Rijn om geld op te halen voor Pink Ribbon. Dit project  is vooral ter afsluiting van een emotionele periode voor beide zussen. Het jaar 2014 begon namelijk zwaar voor Marlise en Els: Monique, hun jongste zus, overleed op 57-jarige leeftijd aan uitzaaiingen van borstkanker.

30 juli 2015
Laat een reactie achter

Tags: , ,


Na de klap van het overlijden van hun zus volgt de begrafenis. Marlise was in die periode opgenomen in het Radboud Ziekenhuis te Nijmegen. Zij onderging daar een operatie waarbij beide borsten preventief werden verwijderd. Daarop volgde noodzakelijke hersteloperaties. Door de ingrepen en ziekenhuisbacterie MRSA was Marlise niet in staat om bij de begrafenis aanwezig te zijn. Dit maakt het rouwproces nóg moeilijker.

Memory lane
Els, die ook borstkanker heeft gehad, en Marlise kwamen op het idee om een speciale tocht te maken ter herinnering aan Monique. Door dit project willen zij nog een keer aandacht vragen voor borstkanker.
De zussen starten de tocht in Zwitserland en finishen op de Bakenbergse weg in Arnhem. Op deze plek hebben zij beiden jeugdherinneringen. De zussen woonden namelijk tijdens hun jeugd aan de Rijn. Maar daarnaast ziet Els de rivier als een symbool. Een symbolische betekenis waarin de stroom alle goede en alle nare momenten uit het leven meeneemt.

Zusterband
Marlise en Els hopen door deze activiteit de banden met elkaar te versterken en de gezamenlijke gebeurtenissen te verwerken. ‘We hebben tot het laatste moment gehoopt, maar ze is er niet meer. Het verdriet is groot en met de tijd wordt dat draagbaarder. Maar het gemis zal altijd blijven.’

Blog
De zussen houden tijdens het maken van de tocht een blog bij. Via de website www.900kmvoor.nl kan iedereen hen volgen. De site laat ook zien op welke manieren je de dames kunt sponsoren voor het goede doel. Of sponsor via de actiesite: http://acties.pinkribbon.nl/acties/marlise_perk/900-km-voor/

Change of plans!
De tocht is wegens organisatorische redenen uitgesteld tot volgend jaar. Wij wensen Marlise ook volgende zomer heel erg veel succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.