Het moeilijke jaar

Mijn leven was leuk en ik was happy tot dat in juni 2006 midden in de nacht een telefoontje van mijn vader kreeg, mijn lieve broer Remko toch nog plotseling overleden en pas 41 jaar. Een paar weken later voelde ik een knobbeltje in mijn borst.

16 november 2016
1 reactie

Tags:

Ik dacht dat zal wel weg gaan en heeft met de spanningen of hormonen (menstruatie) te maken maar het ging niet weg.
En het groeide, ik vond het zo moeilijk om het aan mijn ouders te moeten vertellen want ze hadden net een kind verloren en nu ook hun andere kind ziek. Dus heb een paar maanden mijn mond gehouden (stom) tot ik niet meer kon en wat ik al dacht het was niet goed.

Operatie volgde borstamputatie en 2 klieren niet goed, 6 x chemo en bestralingen. Gelukkig allemaal goed doorstaan. Toen ik met de chemo bezig was kwam ik erachter dat mijn man een ander had. Weer een tegenslag en wat een pijn. En dat na 20 jaar samen. En dan achter blijven met 2 kleine kinderen. Het boek komt een vrouw bij de dokter kwam uit toen ik ziek was en heb het gelezen en het leek soms echt over mij te gaan.

Gelukkig heel veel steun aan familie en lieve vrienden gehad. Ook had ik een super fijne chirurg en zijn woorden, probeer positief te blijven daar bereik je heel veel mee maar wat echt niet altijd lukte hoor. Maar wel hielp. 2 jaar later kreeg ik last van mijn been, pijn en begon moeilijk te lopen. Foto’s laten maken en uitslag niet goed er zat een gat in mijn bot en mijn bot kon breken als ik door was gaan lopen. Operatie volgde en er werd een pen in mijn been gezet.

Ze hebben wel een kweek genomen maar geen kwaadaardige cellen gevonden toen maar wat moet het dan geweest zijn en voor alle zekerheid wel bestralingen daarvoor gehad maar weer die onzekerheid. Het is nu al wat jaren geleden en het gaat goed en blijf genieten van heel veel dingen al merk ik ook dat de laatste tijd bij mij heel veel boven komt en het er nog heel moeilijk mee kan hebben.

Wilde mijn verhaal graag vertellen om mensen te helpen door proberen positief te blijven hoe zwaar en moeilijk het leven soms is. En te genieten van alle mooie dingen in het leven.

Liefs,
Danielle (46)

1 reactie

 • Jessica says:

  Hoi Danielle,
  Heftig allemaal!
  Maar knap dat je ook zo probeert van het leven te
  genieten.
  Jouw verhaal en dat van anderen helpt mij ook om
  mijn verdriet te verwerken en alles een plekje te geven.
  Zelf heb ik dubbele amputatie met reconstructie gehad
  na 2 x foute diagnose van arts en ben binnen 5 weken
  weer gaan werken omdat ik een eigen zaak heb.
  Achteraf veel te snel maar mijn man kreeg tegelijkertijd
  een hartkatheteriesatie en burn out.
  Heb nu zelf ook burn out omdat ik dacht dat fix ik wel na
  alle herstel operaties maar krijg nu terugklap.
  Ga nu veel vaker even paar dagen of weekje weg en
  geniet dan intens.
  Wens je heel veel kracht en probeer niet altijd alleen
  maar sterk te zijn,het is niet niks wat er met je is
  gebeurd.
  Dikke knuf,
  Jess (55)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.