“Het is maar schijn, van binnen ben ik ziek”

In 2005 is er borstkanker geconstateerd, daarna erfelijkheid onderzoek laten doen en ja hoor ik heb het brca1-gen.

9 september 2020
Laat een reactie achter

Tags: , , , ,

Mijn dochter is ook getest en helaas ook deze heeft het gen. Wij vinden de half jaarlijkse controles erg belangrijk. Daarna heb ik preventieve operatie gehad en zijn baarmoeder er geheel uit gehaald.

In 2017 bij een controle werd er weer 1 cel gevonden in rechter long, 1/3 van long gehaald. In mei 2019 weer 1 cel ontdekt in lymfeklier. Operatie niet mogelijk. Chemo wil men niet omdat de andere organen gezond zijn en zou er meer schade aangericht worden.

Doe nu mee met een trail, slik hormonen en gelukkig op dit moment groeit de cel niet meer. Jammer dat ik last heb van de bijwerkingen. Als ik mensen spreek zeggen ze wat zie jij er goed uit, ja ik ben 10 kg aangekomen, dan zeg ik dat is maar schijn van binnen ben ik ziek.

Door goed voor mezelf te zorgen o.a. Met mooie kleding hou ik het vol, samen met mijn dochter en vriendin lachen en doe wat ik wil.

Ina (67)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.