“Blij dat het gelukt is mijn haren te houden”

Dorothé (51): “Mei 2016, 50 jaar, gemist in het bevolkingsonderzoek. Zelf borstkanker ontdekt, vol ongeloof dat het mezelf kon treffen. Dat hoor je alleen bij anderen…

1 mei 2017
1 reactie

Borstsparende operatie, geen uitzaaiingen, 16 bestralingen, mammaprint: met hoog risico van terugkeer, waarvoor in augustus 2016 gestart met 8 chemokuren.
Heftig, heftig maar zo blij gehoord te hebben van hoofdhuidkoeling, waardoor er 50% kans bestaat om de haren te behouden. Ik ben zo bang geweest om mijn haren te verliezen en zo blij dat het gelukt is om ze te behouden. Het was de eerste 10 minuten erg koud, daarna treedt er gewenning op waardoor ik het goed kon verdragen. En het heeft zijn vruchten afgeworpen!

Ik zou het iedereen willen aanraden als er enige kans bestaat dat je je haren kunt behouden, dat ligt aan de samenstelling van de chemo. Het heeft mij erg geholpen mijn eigenwaarde te behouden tijdens deze zeer intensieve periode van behandeling. Lees er meer over op de site van Stichting geef haar een kans.”

1 reactie

  • Sandra says:

    Ik heb ook goede ervaringen met de ijskap. Was ook zo blij dat ik mijn haar kon behouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.