Gelijkenissen

“Meer en meer gaat ze op haar moeder lijken. Ik zie het aan alles; mijn dochter lijkt op haar moeder en mijn zoon lijkt steeds meer op mij. De natuur heeft bepaald.
Ik zie het in het uiterlijk van Isabelle maar ik merk het ook aan andere dingen. Elsemarie deed me bijvoorbeeld geregeld denken aan Sophia, die oma uit de serie The Golden Girls. “Picture this, Sicily 1965 …..”. Ze bezat het talent om van een kort verhaal, een heel lang verhaal te maken. Drie keer raden wat Isabelle ook vaak doet…”

13 januari 2015
4 reacties

Tags: , ,

“Floris kan af en toe enorm driftig zijn. Eerlijkheid gebied me om toe te geven dat dit absoluut van mijn kant komt. Als kind was ik ook niet altijd even makkelijk. En trouwens, Elsemarie die een driftbui heeft? Dat kan ik me niet voorstellen!
Ook zingt Isabelle altijd en overal, dat heeft ze absoluut van haar moeder! Elsemarie had niet de drang om dat voor publiek te doen. Haar kwaliteiten bleven binnenskamers. Isabelle niet. Die wil het liefst ‘meer gaan doen in de muziek’ maar wel als hobby. Ik hoor het ook van anderen, dat ze steeds meer Elsemarie herkennen in Isabelle. En dat klopt dus ook.

Ik moet min of meer concluderen dat Floris opgroeit in een eenouder gezin. Die weet niet beter dan dat alleen ik er ben.

Floris was nog zo jong toen ze stierf, die kan haar amper herinneren. Ja, hij weet nog hoe ze eruit zag. En haar stem herkent hij ook nog als hij die hoort op een opname. Maar verder… Ik vroeg hem laatst of hij nog bepaalde dingen weet. Uitjes naar de dierentuin, of vakantieherinneringen. Nee, was zijn antwoord. Dat stemde me verdrietig.

Ik moet min of meer concluderen dat Floris opgroeit in een eenouder gezin. Die weet niet beter dan dat alleen ik er ben. Bij Isabelle is dat anders. Ik merk dat ze het mist, een vrouw in huis. Ze vindt het niet leuk dat ze het enige meisje is. Laatst spraken we daarover. Hoe het zou zijn als er weer een vrouw bij ons zou komen. Ja, daar was ze wel over uit. Ze vindt het goed als ik weer een vriendin zou krijgen, als het maar geen ‘stiefmoeder zoals uit de sprookjes’ wordt. Ze is daar dus wel mee bezig. Het ontroerde me wel toen ze me dat vertelde.

Elsemarie en ik hadden hier tijdens die laatste periode van haar ziekte ook al over gesproken. Ze vond het juist belangrijk voor mij en ook voor de kinderen, dat er op den duur weer een vrouw in ons leven zou komen. Die ‘goedkeuring’ had ik al. Maar dat mijn dochter zich hier ook over uitspreekt, dat raakt me. Wat ze mij wel heel duidelijk maakte is, dat er maar één iemand haar moeder is, en dat is en blijft Elsemarie.”

4 reacties

  • Martijn de Graaf says:

    Hoi René , wat mooi geschreven !! Zing maar lekker Isa , en Floris .. Af en toe driftig is niet erg hoor !! Ben ik ook wel eens !! En René ga zo door jongen !! Wij zijn trots op jullie . Groeten Martijn Brenda Max.

  • ilze Borghans says:

    Wat vreselijk dat ze de strijd verloor en zo moedig om alleen door te gaan met jonge kinderen. Hopelijk vind je eens weer de liefde om de mooie momenten in het leven mee te delen!

  • ingrid says:

    Hoi !!! Ik heb het net zitten lezen !!! En heb zelf ook alle behandelingen achter de rug !!! Nu afwachten of ze kunnen zeggen dat het weg is !!! Pppfff daarom wil je zeggen respect respect !!!! Hoop dat je zo sterk kan blijven voor je kids !!!! Knuffel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.