Geduld

Wat een opluchting: mijn verzekeraar moet na ruim 2 jaar over de brug komen! Met herstel van de polis en met geld. De buffer van mijn bedrijf en mijn voorraad engelengeduld zijn allang uitgeput, dus ik ben er blij mee.

24 april 2015
Laat een reactie achter

Een paar columns terug vertelde ik dat ik een ex-arbeidsongeschiktheidsverzekerde ben. Ik had als zzp’er inkomensverlies bij ziekte voor een klein deel geregeld met de verzekering. Maar toen ik het nodig had werd er niet uitgekeerd.

Met de vraag of ik bewust of onbewust al wist dat ik kanker had toen ik me inschreef, startte een 8 maanden durend onderzoek. Het knobbeltje in mijn borst ontdekte ik eind 2012 namelijk zelf. De specialist had me daarmee gefeliciteerd: “Anders was het misschien over 7 jaar pas in de borstenbus ontdekt.” De verzekeraar keek er anders tegenaan. Uiteindelijk werd ik geroyeerd. Niet vanwege de kanker, maar vanwege vage dingen waarin zowel ik als mijn huisarts mij niet herkende.

Ik vertelde in die eerdere column ook dat ik onlangs een gespecialiseerde advocaat had ingehuurd. Zonder haar had ik het niet gekund. Want de verzekeraar negeerde mijn bezwaren en hun brieven stonden bomvol jargon. In schril contrast met de heldere communicatie die er was toen ik nog een potentiële klant was. De boel zat inmiddels potdicht…
Zonder deskundige hulp had ik nooit geweten dat mijn trage verzekeraar ook juridisch gezien te vergelijken is met een slak. Want hoe heb ik nou gewonnen? ‘De opzegging door de verzekeraar zal een toetsing aan artikel 7:929 niet doorstaan.’ Oftewel: Ik had binnen een bepaalde tijd bericht moeten krijgen, en dat gebeurde 2 dagen te laat. De slakkengang van mijn verzekeraar betekent nu hun verlies.

Al na 7 weken belde mijn juridische straatvechter me met het goede nieuws. Mijn man en ik trokken gelijk een fles wijn open om het te vieren. Maar hebben we al vakantieplannen of is de rekening van het advocatenkantoor betaald? Nog niet.
Mijn jurist kreeg 3 weken geleden weliswaar bericht van mijn verzekeraar. Ik heb nog niets gehoord…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.