Engelina (11): “Ik wil mensen motiveren om het leven weer op te pakken en niet meer bezig te zijn met ziek zijn”

Drie jaar geleden werd Bianca, moeder van de 11-jarige Engelina ziek. Bianca: “BRCA1, helaas. Ik heb alle behandelingen ondergaan en ook nog 3 operaties. We hebben het leven weer opgepakt. Het was een heftige tijd voor iedereen. Mijn dochter heeft zich al die tijd zeer stoer gehouden. Ze vindt het fijn om iets te kunnen doen voor Pink Ribbon.”

6 april 2018
11 reacties

Tags: , , , ,

Engelina: “Ik ga 5 kilometer lopen in Groningen op 10 juni tijdens de Ladiesrun. Ik train samen met mijn ouders 1 keer per week en ga sinds kort met mijn moeder naar de sportschool. Ik loop omdat ik heb meegemaakt hoe het is en wil daarom helpen dat er meer onderzoek naar kanker komt en mensen weer kan motiveren het leven weer op te pakken en niet meer bezig te zijn met ziek zijn.

Ik kom aan mijn geld doordat ik een wervingssite heb en gesteund word door familie en vrienden. Via de facebook van mijn moeder delen wij vaak mijn pagina. Ook op school komt een poster te hangen. Ik hoop dat ondanks mijn leeftijd een voorbeeld kan zijn voor anderen.”

“Een leven zonder kanker moet werkelijkheid worden”

Bianca: “Ik ben super trots op Engelina dat ze dit gaat doen. Te bedenken dat wij pas sinds mijn ziek zijn, zijn gaan lopen om de chemo uit mijn lijf te krijgen. Nooit hard gelopen en nu vóór de 2e keer voor Pink Ribbon en nu samen met mijn meissie.
Ze vindt het heel spannend maar ik weet zeker dat zij met het prachtige Pink Ribbon shirt de streep over gaat komen. Ik hoop dat wij met elkaar het voor elkaar krijgen dat een leven zonder kanker werkelijkheid wordt.

Mijn motto toen ik ziek werd: Ik zal alles ondergaan maar accepteren zal ik het nooit doen en geeft daarom niet op…. Nu niet, nooit niet!”

Wil je Engelina sponsoren? Dat kan: https://hardlopen.voorpinkribbon.nl/actie/engelina-vesters

11 reacties

 • Thea says:

  Bianca en Engelina

  Voor beide heb ik grote bewondering. Bianca hoe jij dit allemaal hebt ondergaan en hoe jij met jouw positiviteit andere mensen motiveert om positief te blijven kijken naar de toekomst. Dank je wel daarvoor. En Engelina jij bent een topper, hoe jij mama steunt en nu ook mee gaat lopen! Het gaat je zeker lukken!!heel veel succes beide. Kus van thee

 • Opa en oma says:

  Lieve bianca het was een heftige tijd maar jij hebt gevochten als een leeuw daarom sta je nu zo sterk in het leven en dan jullie gewledige meid zij doet het toch maar ze vecht met jou mee twee pracht meiden waar wij heel veel van houden jullie gaan die loop halen we love you beiden kus pa en ma opa en oma❤

 • Wilco says:

  Ik ben super trots op mijn vrouw en dochter wat een doorzettingsvermogen en strijders!!
  Ik ga vol trots naar groningen en moedig ze aan samen met onze zoon en weet zeker dat ze deze loop ook gaan halen .
  Diep respect !
  Liefs Mareno en Wilco

 • Jolanda says:

  Lieve Engelina,
  Wat heb jij je aan een mooi doel verbonden. Ik weet zeker dat het jou gaat lukken!
  Engelina, zet hem op en heel veel succes tijdens de Ladiesrun in Groningen!
  Voor mij ben je nu al een topper!
  Lieve Bianca,
  Jouw doorzettingsvermogen en positieve instelling zijn bewonderenswaardig. Toen jij de diagnose kreeg vocht je als een leeuwin tegen de ziekte. Niet alleen voor jezelf maar ook voor je kinderen Engelina en Mareno en niet te vergeten Wilco je lieve man.
  Voor mij ben je een kanjer!

 • Ingrid Correljé says:

  Wat zijn jullie ontzettende lieve en stoere dames dat jullie dit doen,top
  Ook voor jullie man,zoon,pappa en broertje alle respect, zij zijn ook zeker trots op jullie!

 • Ria Noorlander says:

  Engelina en Bianca veel succes in Groningen, het gaat jullie lukken.

 • Rien says:

  Lieve Engelina.

  Ik ben enorm trots op je dat je dit initiatief hebt genomen.
  Natuurlijk ga je het halen en ik hoop dat veel mensen jou gaan ondersteunen voor zo’n geweldig doek.
  Dikke kus ome Rien.

 • Rien says:

  Doel natuurlijk

 • Rien says:

  Lieve Bianca .

  Ik hoop dat jullie finisch net zo mooi wordt als jouw finisch vorig jaar met Janine.
  In onze ogen zijn jullie al de winnaars van de Pink Ribbon Run.

  Ook voor jou een dikke kus.

  Ome Riem

 • Yvon fokkelman says:

  Bianca en engelina, ik heb vanaf de diagnose wekelijks mee gemaakt wat het met jullie deed en ook met de naaste, ik kan alleen maar diep respect hebben hoe jullie dit hebben doorstaan en hoe jullie nog steeds in het leven staan, liefs yvon

 • Bianca says:

  Lieve iedereen.
  Dank jullie wel voor alle lieve en mooie woorden.

  Ik ben heel dankbaar, elke dag dat ik er mag zijn en kan zijn.
  Helaas kan niet iedereen dat zeggen en daarom is het voor mijn een plicht om tegen deze ziekte te vechten zodat we er ooit van gaan winnen.

  Super dankbaar weer deze run met Janine te mogen lopen maar nu ook met mijn eigen meissie. Ik ben enorm trots op haar.
  zij is een voorbeeld voor de jonge generatie.
  Hoop dat er meer haar in zet zullen volgen.

  liefs Bianca

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.