Elly liep de vierdaagse van Marbella

Tien jaar na haar borstkanker liep Elly de Nijmeegse Vierdaagse. “Voor mij was dit een uitdaging om te kijken hoe mijn lichaam hierop zou reageren. Ik voelde me goed en ik dacht: het is nu of nooit. En het is me gelukt, geweldig! Daarom wilde ik meer doen.” Afgelopen oktober liep ze de vierdaagse van Marbella en liet ze haar prestatie sponsoren voor onderzoek!

2 februari 2015
3 reacties

Tags: , , ,

De vier chemokuren kwamen met ups en downs, maar het heeft net als deze vierdaagse een mooi resultaat opgeleverd, ik leef!

“De Nijmeegse Vierdaagse liep ik alleen, met mijn eigen gedachten en eigen verhaal. Tijdens het lopen kwam ik in contact met verschillende mensen die ook alleen liepen. Dat was niet alleen bijzonder maar ook erg prettig. Een van deze wandelaars vertelde over de Vierdaagse van Marbella. Vier dagen wandelen in een prachtige omgeving met mooie uitzichten. Na een tijd met deze wandelaar gelopen te hebben en lekker gemaakt te zijn over wandelen in Marbella, besloot ik om mezelf voor deze vierdaagse in te schrijven. Nu niet alleen, maar samen met mijn man Rob.

Marbella elly wandelen voor pink ribbon

Uiteraard moest ik net zoals voor de Nijmeegse Vierdaagse trainen. Een van mijn trainingen was de Dam tot Damloop. Deze wandeling had ik al vaker gedaan. Alleen deze keer had de wandeling een bijzondere afloop. Bij de Dam tot Damloop staan langs de route verschillende borden met daarop bijzondere teksten. Denk hierbij aan de tekst: ‘Leer los te laten, dat is de sleutel tot geluk’. De teksten grepen mij aan, omdat ik op dat moment erg terugdacht aan mijn eigen ziekteperiode.

Toen ik thuis kwam, besloot ik dat mijn vier dagen wandelen in Marbella een actie zou worden om geld op te halen voor Pink Ribbon. In een korte tijd moest de actie opgezet worden. Op 21 september 2104 begon ik met geld inzamelen terwijl we op 6 oktober 2014 al zouden vertrekken naar Marbella. Ik had een streefbedrag van € 500,- en dacht deze met moeite te kunnen halen. Niets bleek minder waar, het geld stroomde binnen. De dag van vertrek heb ik nog een mailtje gestuurd dat mijn man en ik helemaal klaar waren voor de vierdaagse. Ook dat leverde weer donaties op. Uiteindelijk heb ik een bedrag van € 1190,- opgehaald. Dat geeft echt een kick! Ook mijn man was hier erg blij mee.

De Vierdaagse van Marbella wordt georganiseerd vanuit Nederland, je kunt kiezen of je 20 of 30 kilometer loopt. We hebben gekozen voor 20 kilometer, dit was voor mij al zwaar genoeg. Zo moesten we vaak hellingen op. Voor mij was dit vrij pittig. Als we eenmaal op de bestemming waren konden we genieten van prachtige uitzichten.

Ik heb in Marbella veel terug gedacht aan mijn vier chemokuren. Vier dagen een berg oplopen, vier dagen de top bereiken en vier dagen de finish halen. De vier chemokuren kwamen met ups en downs, maar het heeft net als deze Vierdaagse een mooi resultaat opgeleverd, ik leef!

De laatste dag van de vierdaagse heb ik als heel bijzonder ervaren. We liepen in de stromende regen, drijf nat en onze schoenen vol met water. We klommen de berg op, ploeterend en zwoegend door de modder, door de plassen en ondergelopen straten. Blik op oneindig en daar kwam opeens mijn gedachte: ‘al deze regendruppels symboliseren de tranen van de mensen die de diagnose borstkanker krijgen, dat zijn er veel, teveel! Voor hen mag, kan en wil ik hier lopen.’

Marbella elly wandelen voor borstkanker

Marbella Elly wandelen voor contentmarketing

Toen de finish in zicht kwam, brak de zon door. Met het shirt van Pink Ribbon aan en een witte gladiool in onze hand liepen mijn man en ik samen onder de boog van Via Gladiola naar de finish. Voor mij was de cirkel rond.

Het was zo mooi, we doen volgend jaar weer mee! Verder hoop ik nog meer acties op te zetten voor Pink Ribbon, want mijn wens is dat het aantal mensen dat de diagnose borstkanker krijgt zal afnemen. Daarvoor is geld voor onderzoek nodig, dat wil ik dolgraag bij elkaar wandelen!”

Na afloop van de actie zijn er nog meer donaties binnengekomen, wat het eindbedrag op € 1900,- zette!

3 reacties

 • Stephanie says:

  Wat een geweldig mooi prestatie en een heel mooi verhaal.
  Zelf heb ik ook de diagnose gekregen en ik hoop ook over een paar jaar zo’n prestatie weer te kunnrn leveren.
  Dit verhaal geeft je veel kracht en steun
  Dank je

  Groetjes stephanie

 • Nieske Oppers says:

  Wat een mooi bericht.
  Ik heb vorig jaar april bij mij zelf borstkanker ontdekt.
  Eerst borst besparend en bestraling dachten de artsen.
  Na de operatie bleek dat er 40% kans was dat het terug zou komen.Dan heb je geen keus.Weer een operatie ,amputatie .Heftig allemaal.Heb 6 chemokuren gehad en ben 16 keer bestraald.
  Ben nu sinds kort weer enkele dagdelen aan het werk en het gaat goed.Mijn haar begint weer lekker te groeien.
  Dus we zetten weer ons beste beentje voor.

  Groetjes Nieske

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.