Een roze lint door het landschap

Ruim 2400 wandelaars gingen afgelopen zaterdag als een enorm roze lint door het landschap van de Loonse en Drunense duinen. Voor het 6e achtereenvolgende jaar was het Raadhuisplein in het Brabantse Drunen start- en  finish van de Durea wandeltocht.

24 juni 2013
2 reacties

Tags: , ,

Een wandeling die volledig wordt georganiseerd en gefinancierd door schoenfabriek Durea. Alle medewerkers zijn als vrijwilliger betrokken bij de organisatie van de tocht, en het inschrijfgeld van € 10,- gaat in zijn geheel naar Pink Ribbon. Tussen 8 en 10 uur kon er gestart worden voor een tocht van 15 of 25 kilometer. Bij aankomst op het plein in Drunen knalt de warmte en het enthousiasme van de organisatie je tegemoet. Als een lang roze lint trokken de wandelaars door de omgeving. Onderweg lopend door een prachtige natuur.

Team Noord West, waarvan 2 leden borstkanker hebben gehad. Team Noord West, waarvan 2 leden borstkanker hebben gehad.

Het meest indrukwekkende moment van de route was de ‘Laan der bezinning’. Een mooie laan waar prachtige teksten zijn opgehangen. Teksten die via de digitale Laan op de Durea app, zijn ingestuurd. Een moment van bezinning, en waarop je stilstaat bij waar je het voor doet. Suzanne de Wit liep dit jaar voor de 2e keer mee. Vorig jaar liep ze heel bewust in haar eentje. “In 2011 is er bij mij borstkanker geconstateerd. Vorig jaar liep ik de tocht alleen, als een soort van afsluiting van die nare periode. En net als toen maakte ook dit jaar de Laan der Bezinning heel veel indruk op me. De teksten die je er ziet hangen, die raken me…”

LDB3

LDB6

De tocht werd ondersteund door allerlei lokale initiatieven. Zo waren er op de verschillende rust- en horecapunten ondernemers die een roze koek of appel ter beschikking stelden. Een lokale aspergeteler maakte 300 liter soep en bood alle wandelaars een kopje aan. Vlak voor de finish kreeg iedereen een roos. Om daarna vol trots en voldaan over de finish te gaan en een roze lintje op te halen. Zo ook ‘De Johanna’s’ uit Apeldoorn. Met het team van buurvrouwen hebben ze meer dan 1400 euro bij elkaar gewandeld. “Het was prachtig weer om te wandelen. Af en toe een buitje onderweg, maar dat mag de pret niet drukken. Op de Laan der Bezinning waren we stil. Als je daar loopt, dan weet je waarom je dit doet.”

Johannas1

Halverwege de middag, als de meeste lopers al over de finish zijn werd er een cheque met het bedrag van € 26.000,- overhandigd aan Pink Ribbon. Een prachtig bedrag waarvoor we een ieder die dat mede mogelijk heeft gemaakt – en de familie van Drunen en alle medewerkers van Durea in het bijzonder – erg dankbaar zijn.

Overhandiging van de cheque door de algemeen directeur van Durea
Overhandiging van de cheque door de algemeen directeur van Durea

Door een aantal persoonlijke initiatieven en acties op onze actiesite is het opgehaalde bedrag bijna 30.000 euro. Dit geld gaat naar projecten en onderzoeken op het gebied van behandeling, nazorg en lange termijn effecten van borstkanker. Doel: een langer en beter leven voor de borstkankerpatiënt.

De wandeltocht zien?

HTR Media maakte een uitgebreid verslag van de wandeltocht. Bekijk het hier. Of kijk op www.durea.nl of op de Facebook van Durea

2 reacties

  • keer mee. Vorig jaar liep ze heel bewust in haar eentje. “In 2011 is er bij mij borstkanker geconstateerd. Vorig jaar liep ik de tocht alleen, als een soort van afsluiting van die nare periode. En net als toen maakte ook dit jaar de Laan der Bezinning heel veel indruk op me. De teksten die je er ziet hangen, die raken me…” De tocht werd ondersteund door allerlei lokale initiatieven. Zo waren er op de verschillende rust- en horecapunten ondernemers die een roze koek of appel ter beschikking stelden. Een lokale aspergeteler maakte 300 liter soep en bood alle wandelaars een kopje aan. Vlak voor de finish kreeg iedereen een roos. Om daarna vol trots en voldaan over de finish te gaan en een roze lintje op te halen. Zo ook ‘De Johanna’s’ uit Apeldoorn. Met het team van buurvrouwen hebben ze meer dan 1400 euro bij elkaar gewandeld. “Het was prachtig weer om te wandelen. Af en toe een buitje onderweg, maar dat mag de pret niet drukken. Op de Laan der Bezinning waren we stil. Als je daar loopt, dan weet je waarom je dit doet.” Halverwege de middag, als de meeste lopers al over de finish zijn werd er een cheque met het bedrag van € 26.000,- overhandigd aan Pink Ribbon. Een prachtig bedrag waarvoor we een ieder die dat mede mogelijk heeft gemaakt – en de familie van Drunen en alle medewerkers van Durea in het bijzonder – erg dankbaar zijn.

  • Gold Price says:

    achtereenvolgende jaar was het Raadhuisplein in het Brabantse Drunen start- en finish van de Durea wandeltocht. Een wandeling die volledig wordt georganiseerd en gefinancierd door schoenfabriek Durea. Alle medewerkers zijn als vrijwilliger betrokken bij de organisatie van de tocht, en het inschrijfgeld van € 10,- gaat in zijn geheel naar Pink Ribbon. Tussen 8 en 10 uur kon er gestart worden voor een tocht van 15 of 25 kilometer. Bij aankomst op het plein in Drunen knalt de warmte en het enthousiasme van de organisatie je tegemoet. Als een lang roze lint trokken de wandelaars door de omgeving. Onderweg lopend door een prachtige natuur.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.