Denise (21): “Mijn moeder kreeg twee keer borstkanker in twee jaar tijd”

“Vandaag is het dan zo ver lieve mama, we gaan weer een moeilijke periode tegemoet en helaas voor de 2e keer vechtend tegen die rotziekte.

8 februari 2021
2 reacties

Tags: , , , ,

We hoopten dit nooit meer te hoeven meemaken maar jammer genoeg 2 keer binnen 2 jaar! 2e kerstdag vertelde je dat je een opgezette klier had in je oksel aan de aangedane kant, me zus en ik die gelijk zeiden dat je voor controle moest bellen naar de dokter.

Gelukkig kon je de dag erna al terecht op de mammapoli en hebben ze alle (jaarlijkse)controlefotos genomen + een extra punctie van je okselklier. De week erna zouden we de uitslag horen, we gingen vol spanning saampjes naar het ziekenhuis. Helaas was de punctie niet goed gegaan en hadden ze te weinig vloeistof om te kunnen beoordelen wat t zou kunnen zijn maar ze zagen tot onze verbazing een plekje in je andere borst. We schrokken ons rot! Gelijk weer allemaal onderzoeken en er werd een biopt van de plek in je borst genomen. “De uitslag is volgende week bekend” zeiden ze. Jeetje weer een week in de zenuwen.

De radioloog informeerde ons al dat we uit konden gaan van slecht nieuws aan de fotos en je geschiedenis te zien. De week ging heel langzaam voorbij. Eindelijk was de dag daar, de dag van de uitslag!
We gingen naar het ziekenhuis en ze vertelden ons “het is helaas weer borstkanker” aan de okselklier was gelukkig niks te zien.

Ook al hadden we dit in ons achterhoofd, we waren erg van slag. Wat nu? Is dit te behandelen? Hoe ver is het ?
We zaten gelukkig nog in stadium 1 en we waren er vroeg bij. Godzijdank! Maar toch weer een operatie en waarschijnlijk bestralingen net als vorige keer.
We weten hoe zwaar het is.
Dag in & dag uit waren we in het ziekenhuis voor allerlei onderzoeken en voorbereidingen. Al snel kregen we te horen dat je binnen 2 weken geopereerd zou worden, pfoe wat een opluchting zo snel! Maar tegelijkertijd ook zoveel zenuwen en emoties.

Maar we hopen op het beste en gaan met elkaar deze zware periode aan, zolang we elkaar hebben komt alles goed!

Mijn power mama! “

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.