Marijke (66): “De plank in de chemokast is bijna leeg”

Marijke (66): “Het was dec 2007 dat ik een brief kreeg van het RIVM. Ik was niet op de afspraak gekomen, na een telefoontje kon ik gelukkig 2 dagen later. Het ging een beetje raar, ze konden niet zien of de foto’s gelukt waren, ik hoorde het wel (of niet). De dag na kerst belde de huisarts of ik even kon komen voor een gesprekje betreffende de borstfoto’s.

6 maart 2017
1 reactie

Tags: , , , ,

Ik dacht nog, ze zijn zeker mislukt! Maar niets was minder waar, de afsraken in het ziekenhuis in januari waren al gemaakt. Je kunt niet goed meer nadenken op zo’n moment, maar ik koos voor amputatie en chemo en dacht daarmee alle gevaren de kop in te slaan. Wist ik veel, nooit gedacht dat het mij zou overkomen!

In juli 2009 liet ik een diepflapreconstructie doen en dat verliep prima, tot ik steeds iets hards voelde in die “borst”. Bij een kleine herstel operatie werd ook dat harde stuk verwijderd, er bleek een nieuwe tumor in te zitten. De chirurg die de amputatie had gedaan had een richel laten zitten en daar groeide een nieuwe tumor. Ik ging over naar een ander ziekenhuis en kreeg 30 bestralingen.

Het leek even goed te gaan, maar in 2011 bleek ik een tumor in de long te hebben, vele onderzoeken en onzekerheid volgde. Medicijnen en chemo’s volgden elkaar op, maar in 2012 bleek toch dat het inmiddels op meerdere plaatsen was uitgezaaid. Long, lymfklier en daarna volgde de lever, botten, schaambeen, bekken, linkeroog en hoofd.
Inmiddels ben ik vele chemo’s en pillen en bestralingen verder en nu zo’n beetje aan mijn één na laatste chemo en dan is de plank in de chemokast leeg! Ik heb tot mijn pensioen gewerkt, weinig verzuimd en ben nu 66 jaar. Mijn man en ik doen nog zoveel mogelijk leuke dingen samen, mijn motto is When life brings you lemons, make lemonade!”

1 reactie

  • Ineke says:

    Veel geleerd en bewonderd!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.