De Johanna’s lopen voor hun moeders

Melanie Veldtman(40) loopt samen met  4 buurvrouwen op 22 juni a.s. de Durea wandeltocht in Drunen. Samen vormen ze het team De Johanna’s, vernoemd naar de straat waarin ze wonen. Net als vorig jaar dragen ze ook deze wandeltocht op aan hun moeders die moeten leven met de gevolgen van borstkanker.

31 mei 2013
4 reacties

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Melanie: “Mijn moeder kreeg bestralingen en een borstsparende operatie, maar ondanks dat wordt het nooit meer zoals het was. Door de bestralingen is haar slokdarm kapot en heeft ze een lymfoedeem-arm.”

“Mijn eigen borsten vond ik altijd te klein, waardoor ik me niet vrouwelijk genoeg voelde. Daarom heb ik er wat aan laten doen. En toen kreeg mijn moeder borstkanker… Verschrikkelijk! Ik zag hoe de ziekte haar sloopte, letterlijk en figuurlijk. Ineens was mijn eigen borst’probleem’ veranderd in een luxeprobleem.

Ik vergeet het nooit meer, die keer dat ik met haar meeging naar het ziekenhuis voor een van de bestralingen die ze moest ondergaan. Hoe ze daar lag, ik werd er verdrietig en misselijk van. Voor mijn moeder was bestraling en een borstsparende operatie genoeg en ze werd beter. Maar toch wordt het nooit meer zoals het was. De onzekerheid over of de borstkanker wegblijft is er altijd. Ook heeft ze door de bestraling een kapotte slokdarm en een lymfoedeem-arm.

Durea wandeltocht 2012
Een van mijn buurvrouwen vertelde me vorig jaar dat ze meer wilde bewegen. Ze was gestopt met roken en ook wat kilo’s aangekomen. Ze wilde graag gaan wandelen. En zo geschiedde. Omdat we het zo leuk vonden, trokken we al gauw elke dinsdagavond onze wandelschoenen aan. Toen we op de Facebookpagina van Pink Ribbon zagen dat Durea een wandeltocht organiseerde, werden we direct enthousiast. Dat werd het doel waar we naartoe zouden werken.

Het was voor ons meteen duidelijk; deze wandeltocht wilden we opdragen aan onze moeders. Want ook de moeder van mijn buurvrouw had borstkanker gehad. Op de actiesite van Pink Ribbon maakten we een actiepagina aan, en we gingen aan de slag om zoveel mogelijk geld op te halen. We bestookten iedereen met de link naar de actiepagina. Ook gingen we uit eten met 15 donerende buurvrouwen. Het restaurant vroegen we ook om bij te dragen, niets wat ons te gek. En met succes. Er haakten nog twee vrouwen aan bij de wandeltocht en uiteindelijk haalden we bijna € 750,- op.

Bezinning

De wandeltocht was fantastisch. Er was een geweldige goede sfeer, muzikaal onthaal bij de rustpunten, mooi weer, veel mensen op de been en iedereen in het roze. Het stuk door de duinen was prachtig, wat een adembenemende natuur! Vervolgens liepen we door de ‘Laan der Bezinning’. Een met bomen begroeid stukje duinen waar borden met citaten van deelnemers aan de bomen hingen. Aan het einde van de laan hing een citaat van ons: Deze is voor mijn moeder!
Met tranen in mijn ogen liep ik verder. Emotioneel, maar zo mooi. Toen besefte ik me dat alle lopers een eigen verhaal hadden. Kippenvel!

Durea wandeltocht 2013
Na de wandeltocht bleven we wandelen, samen met nog meer buurvrouwen. Nu zijn we echt een team van buurvrouwen en ook dit jaar lopen we mee met de Durea wandeltocht. Elke week maken we een avond vrij om een paar kilometers samen te lopen. In de aanloop naar de wandeltocht 2013  lopen we nu gemiddeld 10 kilometer per avond. Wederom hebben we een actiepagina aangemaakt en de nodige acties zijn bedacht en worden uitgevoerd. Dit jaar streven we naar een sponsorbedrag van 1000 euro!

Tocht2

Eén probleem, op 22 juni aanstaande ben ik op vakantie in Vietnam. Ik baal daarvan. Maar, ik heb een speciale wandeltocht, de Vietnam-edition georganiseerd. Die loop ik samen met een aantal reisgenoten op dezelfde dag. Uiteraard gaan mijn reisgenoten ook doneren. Door het tijdsverschil lopen wij eerder. Foto’s van onze wandeltocht wil ik op de actiepagina zetten om mijn team van buurvrouwen te motiveren voor hun wandeltocht in Drunen.
Ook al loop ik in Vietnam, ik loop mijn tocht in het bijzonder voor mijn moeder. Maar ook voor  iedereen die ik ken die kanker heeft, dit heeft gehad, of deze verschrikkelijke ziekte nog zal krijgen. Verdrietig genoeg zijn dit er helaas best veel.”

Help jij Melanie en de buurvrouwen mee om het streefbedrag van 1000 euro te behalen?

4 reacties

  • johanna says:

    wat een mooi initiatief!

  • Annelies Remmerswaal says:

    Wat mooi opgeschreven! Ik werd er emotioneel van. XX mams.

  • Het was voor ons meteen duidelijk; deze wandeltocht wilden we opdragen aan onze moeders. Want ook de moeder van mijn buurvrouw had borstkanker gehad. Op de actiesite van Pink Ribbon maakten we een actiepagina aan, en we gingen aan de slag om zoveel mogelijk geld op te halen. We bestookten iedereen met de link naar de actiepagina. Ook gingen we uit eten met 15 donerende buurvrouwen. Het restaurant vroegen we ook om bij te dragen, niets wat ons te gek. En met succes. Er haakten nog twee vrouwen aan bij de wandeltocht en uiteindelijk haalden we bijna € 750,- op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.