Danie (49): “Hormoontabletjes, zoals ze het zo schattig noemen”

Ik ben Danie. Vlak voor mijn 49-ste verjaardag hoorde ik dat ik borstkanker bleek te hebben. In beide borsten een tumor. Heel onwerkelijk. Inmiddels ben ik 16 chemo’s, een dubbele borst amputatie en 15 bestralingen verder.

16 augustus 2021
3 reacties

Binnenkort heb ik een afspraak om met de ‘hormoontabletjes’ (zoals ze het zo schattig noemen) te beginnen. Ik geloof dat het plan is dat ik deze 7 jaar mag gaan slikken, of 5 jaar, dat ben ik even kwijt.

Maar het ding is… ik wil dit helemaal niet. Het voelt zo niet goed.

Ik denk dat niemand het wil, maar mijn vraag is… wat is een alternatief?

In het ziekenhuis schrokken ze ervan dat ik zei dat ik het eigenlijk niet wil.

Ik wil research doen naar een alternatief voor hormoontabletten, en ik dacht, misschien kan ik hier informatie winnen.

Bedankt voor je hulp.

Liefs,
Danie

3 reacties

 • Dorethe says:

  Hoi Danie, ik heb ze nu 2 jaar en heb er heel veel bijwerkingen van mijn lichaam is helemaal in opstand. Ik ben er niet blij mee ken mijn lichaam zo helemaal niet. Ben er nu ook tijdelijk mee gestopt, maar om dat ik nu letterlijk in de overgang ben gegooid is en blijft mijn lichaam toch reageren en stoppen de bijwerkingen niet. Ook al een was lijst aan medicatie gehad die niet helpen. Als ik dit geweten had was ik er niet aan begonnen.

  Groetjes Dorethe

 • Ina Homan says:

  Ik heb veel onderzoek gedaan naar het zogenaamde hormoonpilletje,wil je daar graag wat informatie over geven. Had ook 2 keer borstkanker 13 jaar er tussen beide borsten.

  Groet Ina

 • Greta says:

  Hoi Ina, zou je mij ook informatie willen geven.
  Ik heb in maart dit jaar de diagnose borstkanker gekregen. Ik heb inmiddels de Chemo kuren en operatie achter de rug. Volgende week moet ik naar de Chirurg voor de uitslag van de operatie. Dan bespreken we ook wanneer ik moet beginnen de bestralingen en de start met de hormoontherapie 5 jaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.