Uitkeren of betalen

Dit zou een column moeten worden over de boeiende opdracht waar ik aan werk. Als webregisseur en inmiddels ook als webredacteur. Maar ik heb gisteravond weer tijd besteed aan mijn arbeidsongeschiktheidsverzekering. Om ongelofelijk chagrijnig van te worden.

22 mei 2015
Laat een reactie achter

Zoals ik eerder meldde bleek ik gelijk te hebben in het geschil met mijn verzekeraar. Maar gelijk hebben en gelijk krijgen, da’s echt niet hetzelfde. Het lijkt eeuwig te gaan duren, ook al zit mijn jurist er bovenop.
Moet ik de cynici dan toch gelijk geven? Die zeggen altijd: “Ik verzeker me niet. Ze keren toch niet uit.” Als ik een tientje kreeg voor elke keer dat ik dit te horen kreeg van collega-zzp’ers…

Verzekeren is de wereld andersom bekijken. Niet vanuit de klant, maar puur vanuit de verzekeraar.

Toen ik borstkanker had kon ik me niet eens ziekmelden bij mijn verzekeraar. Ik moest een schadeformulier invullen.
De cynici (of: realisten?) onder mijn collega’s kregen helaas gelijk toen ik een beroep deed op mijn verzekering. Er werd inderdaad niet uitgekeerd. De verzekering werd zelfs stopgezet!

Bijna 2 jaar na de laatste chemo werk ik nog steeds verrekte weinig. Volgens mijn specialist is de kans groot dat ik qua energievoorraad en concentratie nooit meer de oude zal worden. Dus wat een opluchting: er zou uitgekeerd worden en mijn bedrijf zou iets meer lucht hebben. Ik nam aan dat mijn verzekeraar er alles aan zou doen om de relatie te herstellen, en afspraken – snel – na te komen. Hoe naïef kun je zijn? En blijven?!
Inmiddels, we zijn maanden verder, neemt de machteloosheid net als 2 jaar geleden soms de overhand. Was ik blij met een dooie mus? Wordt er nog uitgekeerd in 2015?

Ik werd gisteravond zo chagrijnig omdat ik de brief van mijn verzekeraar herlas. Daarin staat dat hun medisch adviseurs zullen onderzoeken of er sprake is van ‘medisch objectiveerbare arbeidsongeschiktheid’ van meer dan 25% sinds medio 2013. Giechel. Die kennen we. Toen ik net ziek was duurde zo’n soort onderzoek 8 maanden… Afwachten maar weer? In de brief wordt ook gemeld dat er een factuur aankomt. Voor de premie van de afgelopen jaren. De wereld op z’n kop. Als het niet zo lachwekkend was, zou ik er om janken…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.