Eenoudervakantie

Het schooljaar van de kinderen zit erop. Floris heeft zijn eerste jaar basisschool heel goed volbracht. En ook Isabelle heeft het heel goed gedaan. Vorig jaar had ze een terugval in haar resultaten, niet gek natuurlijk. Dit jaar is ze weer helemaal terug op haar oude niveau.

24 juli 2014
5 reacties

Tags: , , , ,

Dat beiden het jaar goed hebben afgesloten is voor mij een teken dat het goed met ze gaat. En dat doet weer heel wat met mijn zelfvertrouwen. Het zegt me dat ik op de goede weg zit. Ja, ik ben een trotse vader!

Dit jaar pak ik de zomervakantie anders aan dan vorig jaar. Toen was Els nog maar net overleden en had ik een enorme drang om alles zo normaal mogelijk te laten verlopen. Omdat ik er tegenop zag om naar een ver oord op vakantie te gaan boekte ik een camping in eigen land. Gezellig met zijn drietjes, even weg van het dagelijkse leven. Even geen familie en vrienden in mijn buurt. Want, die zijn er normaliter ook niet als je met vakantie gaat.

elsemarie-en-isabelle_webDeze foto is genomen tijdens de laatste vakantie dat Elsemarie nog leefde, in Luxemburg.

Ondanks dat ik al uit verschillende hoeken goede verhalen had gehoord over eenouderreizen, zag ik dat absoluut niet zitten. Ik was zelf al zielig genoeg, dan ging ik toch zeker niet tussen al die andere ‘zielepoten’ zitten?! Maar helaas. Na een paar dagen viel het me zwaar tegen. ’s Avonds als de kinderen op bed lagen zat ik alleen voor de tent. Om me heen alleen maar happy Libelle-families. Knus, met een kaarsje, wijntje en een knabbeltje. Omdat ik me zo vreselijk eenzaam voelde nodigde ik al mijn vrienden en familie maar uit om langs te komen.

Nee, dit jaar doen we het anders! We gaan naar een lekker zonnig oord. Wel naar een camping, maar niet meer als enige ‘zielepoot’. We staan op een veld met alleen maar eenoudergezinnen. Allemaal mensen om mij heen die begrijpen hoe het is om er alleen voor te staan. Ik ben ervan overtuigd dat het een fantastische vakantie gaat worden en heb er heel veel zin in. En de kinderen? Voor Floris is het nou al goed. Hij gaat voor het eerst in zijn leven vliegen en hij gaat de ‘toren van (P)Isa’ bekijken.
Het wordt een fijne zomer!

5 reacties

 • shivatje says:

  Maak er met zijn alle een leuke vakantie van

 • mir says:

  hoop ondanks het gemis dat het een top vakantie word voor jullie , geniet leef en lach 😉

 • an says:

  Wens jullie een fijne vakantie !
  Ben ook alleen geen weduwe maar gescheiden .maar je verhaal was heel herkenbaar

 • Gerda Quint says:

  Jullie zijn op de goede weg en komen er wel. Ik ben er nog maar mijn man gaat al een paar jaar alleen met de kids op vakantie omdat ik dat niet meer kan en vooor mijn kidd gaat het leven gewoon door. Bijna ieder kind heeft verhalen na de vakantie op school gelukkig mijn kids ook weer. Het valt niet mee om ze uit te zwaaien maar mijn tranen hoeven ze niet te zien. Er is al genoeg anders voor ze met ern zieke moeder. Maar goed wat ik wilde vertelen is dat mijn man ook de avonden moeilijk vond de kids op bed zit jij alleen. Gelukkig gaan ze nu met meerdere stellen heeft hij ook asnspraak en een wel verdiende vakantie. Ik wens jullie ook een hele fijne vakantie toe met een lach en een traan dat hoort helaas bij het leven. Chapau jullie doen het goed.

 • Danielle says:

  Rene, je doet het heel goed.
  Ik heb je alleen in de eerste week gezien in Italië, maar ik denk dat je met recht trots op jezelf mag zijn!!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.