Chirurg Freek loopt de marathon voor Pink Ribbon

De 33-jarige Freek Daams is gek op sport. Ook heeft hij iets met het getal drie. Na 3 jaar van uitstellen heeft hij besloten om voor de derde keer te sporten voor een goed doel. Maar dat is nog niet alles: binnen 3 uur, 33 minuten en 33 seconden wil Freek voor Pink Ribbon op zondag 14 april de marathon van Rotterdam uitlopen.

5 april 2013
2 reacties

Het sponsorbedrag dat hij bij elkaar hoopt te verzamelen is € 3333,- Een bijzondere actie. Waarom zet Freek zich – met al deze drieën – in voor Pink Ribbon?

Op je actiepagina vertel je dat je werkzaam bent als arts. Wat doe je precies?
“Ik ben opgeleid tot algemeen chirurg met specifieke belangstelling voor buikchirurgie en dan in het bijzonder kijkoperaties. Inmiddels werk ik als chirurg in vervolgopleiding op het gebied van gastro-enterologische aandoeningen in het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven. Een goed ziekenhuis voor zowel specialistische als reguliere zorg, waar ik me met veel plezier kan doorontwikkelen.”

Wat is jouw relatie tot borstkanker?
“Naast dat ik in mijn werk veel met oncologie en af en toe ook met borstkankerpatiënten in aanraking kom, heeft een naast familielid ook borstkanker. De manier waarop zij en haar man (mijn broer) deze enorme last weten in te passen in hun dagelijks leven en tegelijk hun twee kinderen onbezorgd en liefdevol opvoeden, is enorm indrukwekkend. Hun situatie is helaas niet uniek en daarom moet er zoveel mogelijk geld naar Pink Ribbon.”

Kun je wat meer vertellen over je ‘drieënactie’?
“Op 14 april aanstaande wil ik de marathon van Rotterdam gaan lopen. De bedoeling is om in het jaar dat ik 33 jaar ben geworden, deze te lopen in 3 uur 33 minuten en 33 seconden. Met veel sponsoren hoop ik tot een enorm veelvoud van 3 euro te komen, misschien wel € 3333,-! Een ambitieus plan, dat heel zwaar gaat worden, maar met een hoop voorbereiding en goede steun ga ik een poging wagen.”

Hoe bereid je je hierop voor?
“Door te rennen. Heel veel rennen. Ongeveer twee keer ‘s avonds doordeweeks. Vaak met mijn goede renvriend Karel Klop. En in het weekend een lange duurloop.”

Tot slot: waarom moeten mensen juist jouw actie sponsoren?
“Ik zou het geweldig vinden als mensen mij sponsoren om 3 redenen:
1) Het hoofddoel is zoveel mogelijk geld voor onderzoek naar borstkanker
2) Al is het maar een klein bedrag (liefst weer een veelvoud van 3 euro), geld doneren aan een goed doel is fijn om te doen
3) met veel sponsoren in de rug, loopt het veel lekkerder op 14 april in Rotterdam!”

Wil jij Freek helpen met zijn ‘drieën’ en hem nog beter laten lopen tijdens de Rotterdam Marathon? Bezoek dan zijn actiepagina.

2 reacties

  • carla janson says:

    mijn zus en ik hebben braci-gen ik heb een dochter van 17 jaar vanaf welke leeftijd kan zei worden nagekeken door bloes afname
    groeten van carla janson

    /

  • Nagshwar says:

    there’s a blue rick rack on that package that draws me right back to when I was young. Mom and Gramma used to riackcrk us up like crazy. What a beautiful kit to evoke some good old memories. Thanks for the opportunity !

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.