Chantal: “Het onbezorgde van het leven is wel weg”

Sinds maart 2014 weet Chantal dat ze borstkanker heeft. Ze ontdekte zelf een knobbeltje in haar borst waarna een traject van chemotherapie (9 kuren) startte. Daarna volgt een borstsparende operatie en 21 bestralingen. Chantal is getrouwd, en heeft een zoon van 10 en een dochter van 13 jaar. Chantal neemt geen blad voor de mond en haar humor is af en toe zwartgallig.

18 november 2014
1 reactie

Tags: , ,

“Ik voelde zelf al wat aan mijn borst maar hoopte dat het toch iets anders zou zijn. Als je dan hoort dat je borstkanker hebt, vergaat je wereld. Je komt in een achtbaan terecht. Ik dacht dat ik helse pijnen zou gaan lijden tijdens de chemotherapie, maar gelukkig bleek dat niet het geval. Op dat moment realiseerde ik me pas eigenlijk hoe weinig mensen van de ziekte weten. En wat doe je dan? Googlen. Gek werd ik! Daarom besloot ik mijn eigen ervaringen op te schrijven op een blog. Ik wil de ziekte bespreekbaarder maken. Ook maak ik geregeld een selfie, zodat ik kan bijhouden wat voor invloed het ziekteproces heeft op mijn uiterlijk. Je ziet me met haaruitval, met een pruik en ook weer dat mijn haar weer groeit.

Bij de pakken neer zitten doe ik niet, ik sta in de overlevingsstand.

Het moeilijkste vond ik om mijn leven letterlijk en figuurlijk even stil te zetten. Dat ik niet meer kan werken nu. Het onbezorgde van het leven is wel weg.”

In Pink Ribbon Magazine vertelt Chantal over haar ‘chemobrein’. De wolken in haar hoofd en de concentratieproblemen die ze ondervindt tijdens en na haar chemokuren: “Ik ben boven de wolken en zie jullie wel, maar hoor jullie soms niet. De tijd glijdt voorbij en voelt alsof ik niets doe. Ik ben. Meer niet.

Was ik ooit snel in grapjes, nu begin ik met de clou om vervolgens niet meer te weten waar het ook weer over ging. Het is moeilijk om jullie te bereiken, daar op planeet aarde. Ik wil wel, maar het lukt gewoonweg niet. Ik heb mij laten vertellen dat ze dit een chemobrein noemen.”

Meer lezen over Chantal? Volg haar blogs op Pink Ribbon, of op haar eigen blog.

1 reactie

  • Panama Legal Center says:

    Het is behoorlijk schokkend hoe Chantal door het trage ziekteproces is gekomen. In het begin, tijdens en na, verdient wat ze heeft overleefd het om te worden benadrukt als een boodschap van leven en hoop voor alle mensen. Dat we niet moeten opgeven en proberen de zaken optimistisch onder ogen te zien, ook al is de weg moeilijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.