Bepakt en bezakt, blauwe lucht, warme temperaturen en een nieuwe toekomst

Het is al even geleden dat ik iets van mij heb laten horen. Afgelopen maanden zijn er zo ontzettend veel dingen gebeurd. Vooral fijne dingen. Maar ook een hoop dingen die mij nu nog steeds doen verbazen!

2 augustus 2016
12 reacties

Tags: , , ,

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten ben ik een eigen onderneming gestart. Ik ben er de afgelopen tijd zo ongelofelijk druk mee geweest! Op 1 februari ben ik open gegaan in een super leuke maar vooral gezellige salon in Harderwijk!
In het begin had ik er een hard hoofd in, maar nu? Het loopt als een trein. Het is druk, belastend en vooral vermoeiend. Zeker met mijn achtergrond. Maar geniet er zoveel van! Heb nu iets voor mij zelf, geen baas die mij op mijn vingers kijkt etc. Heerlijk alles zelf indelen.

De kanker had niet alleen mijn geestelijke gestel, lichaam en dagelijkse indeling kapot gemaakt. Maar ook grotendeels mijn relatie.

Sinds december/januari zijn mijn partner en ik weer bij elkaar gekomen. De kanker had niet alleen mijn geestelijke gestel, lichaam en dagelijkse indeling kapot gemaakt. Maar ook grotendeels mijn relatie. Dat alles bij elkaar maakte mij zo diep ongelukkig. Ik kan nu eindelijk zeggen dat mijn leventje weer redelijk goed op orde aan het komen is. Qua gezondheid gaat het steeds beter, voel mij echt happy. Alles komt eindelijk weer tot rust, en mijn relatie voelt fijner dan ooit. Heb mijn eigen basis weer terug. Iets wat ik zelf opbouw tot een mooi iets. Iets waar ik samen met mijn partner onwijs trots op kan zijn en ook echt ben! Ik hoor het hem nog steeds zeggen… ‘Lien, loop nou maar niet te hard van stapel. Straks ben je weer teleurgesteld omdat het niet lukt om iets van de grond te krijgen.’ Maar ook hij is trots!

Tussen de drukke werkdagen door, kon ik er toch nog even uitpiepen om even te genieten van twee weekjes vakantie. Ik zit heerlijk met m’n gezinnetje – mijn vriend heeft een dochter uit een eerdere relatie – in Spanje, te genieten van rust en de heerlijke warmte en zon! Even niks moeten, rustig opstaan in de ochtend en doen waar je zelf zin in hebt! Overdag naar het strand of aan het zwembad liggen. Even op de bank liggen als ik een beetje moe ben. Gewoon dingen doen waar ik zelf zin in heb!
Tijdens de opstart fase van mijn salon, was ik ongelofelijk druk. Mijn focus was eigenlijk alleen maar de salon. Tussen de drukte door moest ik wel een paar keer langs de arts om een paar onderzoeken af te leggen. Helaas zat ik weer midden in de opvliegers, dus moest ik rekening houden met de vervroegde overgang die er definitief weer aan kwam. Ik had het eigenlijk al een beetje naast mij neergelegd, klinkt makkelijk gezegd… Maar wat er niet meer is kan er ook niet (meer) komen. Ik had altijd al een grote kinderwens, maar als je eenmaal in de overgang zit dan is het einde oefening.

TOT DAT…
In april was ik ineens extreem moe. Ik was al moe maar het was extremer dan daarvoor. Eerst dacht ik; het zal wel door de drukte en aantal werkuren komen, het herstellen van de chemo etc. Mijn gevoel zei dat er toch iets anders was. Heel even schoot er door mijn hoofd; ik zou toch niet zwanger zijn? Nee Eline, kan niet … Mja waar zou ik dat nu aan moeten merken dacht ik? Vaak merk je het aan je borsten, maar die heb ik niet meer. Een hele dag spookte het door mijn hoofd.

Ik was moe. Extreem moe. Ik zou toch niet zwanger zijn?

Toch maar een test halen… En ja hoor! 1 streepje was duidelijk zichtbaar, maar het 2e streepje was heel lichtjes te zien. Ik stond te huilen in de keuken… Het zou toch niet? Denk dat ik in die week en de week daarop wel 6 testen gedaan heb. En elke keer werden de streepjes duidelijker zichtbaar.
Ik kon het gewoon niet geloven! Ik ben zwanger! Jeetje, maar hoe lang dan? Mijn cyclussen waren echt onregelmatig. Om de 10, om de 16 om de 18 dagen. Soms maar 1 dag, dan weer 2 maar nooit langer dan 3. Heel bizar, maar wat een wonder.
Toen ik het mijn partner vertelde, vond ik het best eng. Hoe zou hij reageren?
Ik wist dat hij het wel nog graag wilde, maar toch altijd in angst leefde om mijn gestel en gezondheid. Bang dat die rotziekte weer terug zou komen en het deze keer niet met een sisser zou aflopen. Hij zou dan niet zijn partner kwijtraken, maar dan ook de mama van zijn kindje. Die angst heb ik zelf ook heel erg, maar hoe bijzonder is het dat ik toch nog in verwachting ben! Iets wat wij samen wel hoopten dat het nog zou kunnen, maar eigenlijk nooit werkelijkheid zagen worden. Dit omdat het vlak voor mijn ziekte ook mis is gegaan met de zwangerschap.

De eerste echo was spannend. Vooral ook omdat we niet wisten hoe lang ik zwanger zou zijn. Maar ook omdat ik begin april nog een operatie gehad heb. Tijdens de eerste echo zagen we ons kindje voor het eerst. Het hartje klopte! Wel heel langzaam, maar het klopte wel. De gynaecoloog kon nog niet zeggen hoe ver ik in verwachting was… maar ze dacht ongeveer 7 weken… Maar, we moesten er rekening mee houden dat het toch nog mis kon gaan, omdat het hartje voor het aantal weken toch erg langzaam klopte.
Jeetje… Ik wist nou niet of ik blij moest zijn of verdrietig… Vanaf dat moment moest ik elke week komen voor een echo om te kijken of het kindje groeide, het hartje goed bleef kloppen etc.
Zucht… Pak van mijn hart, elke week ging het steeds beter, was het steeds beter zichtbaarder. Wat waren we blij en opgelucht! De 12 weken naderden. We krijgen een kindje! Annabel krijgt een broertje of zusje. Wat waren en zijn wij gelukkig!! Zou het dan nu eindelijk goed komen allemaal?

Nu is het 26 juli, en zit ik heerlijk in Spanje met mijn beentjes omhoog. Als ik naar beneden kijk zie ik al een lekker bol buikje en kan ik vol trots zeggen dat ik bijna 18 weken zwanger ben van een klein jochie! Wat een heerlijk en fijn gevoel. Ik voel het zelfs al af en toe trappelen. Kleine aapje is erg bewegelijk, ben zo blij dat alles goed gaat tot nu toe! Heb geen kwaaltjes, althans erg weinig. Niet misselijk of nare dingen aan mijn lijf. Ik voel mij wel zwanger en ben vermoeid, maar verder voel ik mij heel fijn.
Ons gezinnetje is straks aangevuld met een klein mensje. We zijn dan met zijn viertjes. Ik kan niet wachten. We hebben er allemaal zoveel zin in! Michiel is trots, trots dat hij straks een dochter en een zoontje heeft! Waar hij met beiden lekker kan voetballen of andere leuke dingen doen. Rond 28 december ben ik uitgerekend en kan niet wachten!
Lieve lezers, ik wens jullie allemaal een heerlijke en fijne zomer. Geniet van alles wat je hebt om je heen. Ik ga zo weer lekker naar het strand en mijn vaste ligplaatsje opzoeken. Voor je het weet is de vakantie weer voorbij!

Veel liefs, en tot gauw!
xxx

blog Eline 5 zomer 2016

12 reacties

 • Sabine says:

  Je hebt het verdiend mop!! Alle geluk van de wereld. Je bent zo’n ontzettend sterk persoon. Jullie krijgen een prachtig zoon.
  Dikke kus, Sabine

 • Esther Hoogeveen-Brons says:

  Wat een prachtig nieuws is dit allemaal.
  Ik ben blij dat het nu eindelijk weer eens goed gaat.
  Geniet van je zwangerschap!

  Liefs,
  Esther.

 • Juliette nieuwenhuis says:

  Super voor je eline
  Ik ken je niet super goed maar de paar keer dat ik je gezien heb was leuk….
  En ik gun je alle geluk dat je straks heerlijk kunt genieten met je gezinnetje

  Groetjes juliette

 • ardy sodenkamp says:

  Als iemand het verdiend ben jij het mop!! Probeer te genieten van alles… Fijne vakantie xxx

 • Maddy says:

  als ik het iemand wens…. En wat was het gezellig op dat mooie strandje! De foto is top X

 • Loke Hermans says:

  Zoveel positiefs daar trek ik mij aan op.
  Aan de toekomst denken is het moeilijkst ,dat vind ik .
  Veel geluk in je verdere leven

 • Sonja Biermans says:

  Geniet er maar lekker van!!!!

 • Jolanda Tolen says:

  Wat een geweldig nieuws. Heerlijk dat jullie nog een zoon gaan krijgen en dat na al die ellende. Jullie verdienen dit met al mijn hart ❤️❤️❤️

 • Jaike says:

  Gefeliciteerd!! Wat ontroerend!!
  Geniet van alles!!

 • diana says:

  Ik ken je niet maar wens veel geluk en sterkte wat een verhaal

 • A v Wonderen says:

  Wauw doorzetter je bent een voorbeeld voor vele onder ons..
  Wat heerlijk voor je dat je toch nog Mama mag worden..
  Gefeliciteerd..
  Fijne zwangerschap. .genieten deed je al van alles kan alleen maar mooier en meer worden..
  Top geniet van je vakantie en hou je aan je rust..
  Heel veel Geluk voor de toekomst
  Lieve groet, Annelies

 • Nicole Tärre says:

  Prachtig positief verhaal, dit kindje is je zo gegund. Geniet!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.