Antoinette: “Geniet van de tijd die een ieder krijgt”

Antoinette (36): “Ook ik moest in de trein stappen, eindstation onbekend. En ik was er net uit gestapt om even te gaan genieten van ons prachtige gezin.

12 oktober 2016
Laat een reactie achter

Tags: ,

Borsten, ja eigenlijk had ik er nooit echt iets mee ze zaten alleen maar in de weg tijdens het sporten en dan het idee dat ze je ziek konden maken… Nee van mij hoefde het niet zo. Bij mijn vader in de familie zit kanker en ik was daar heel bang voor. Ik heb jaren geleden ook besloten een genetisch onderzoek te doen met mijn vader. Ik wou weten of ik drager was want dan gaan mijn borsten er preventief af, want ik ga niet wachten tot ik aan de beurt ben. Maar mijn vader was geen drager dus ik hoefde niet verder onderzocht te worden. Yes ik ga geen borstkanker krijgen (misschien een beetje dom om daar vanuit te gaan) maar ik deed het wel.

Aan het idee gewend begon ik toch steeds meer van mijn borsten te houden. Ik was er toch wel blij mee. En nu na jaren trouwe dienst, zelf mijn 3 prachtige kinderen mogen voeden, moet de borst eraf. Toch best een heftig idee. Nu nog afwachten wat het nieuwe genetisch onderzoek uitwijst want dat is belangrijk voor hoe het gaat gebeuren. beide borsten en eierstokken, of een borst of borstsparend en natuurlijk ook afhankelijk van wat de chemo doet.

In mijn hoofd blijft het spoken. Hoe zal het er straks uitzien, hoe zal ik me voelen en hoe snel kan ik alles weer en het belangrijkste, wat wordt er tijdens de operatie allemaal aangetroffen? Zal de kanker die zich in mijn borst en oksel hebben genesteld weg zijn door de chemo? Nog 14 te gaan. Ze hebben een marker in mijn borst geplaatst zodat de kankerplek geheel verwijderd kan worden. Gaat het pijn doen? Een vraag waar ik nu nog geen antwoord op weet. En dat maakt me onzeker en bang. Daarna nog de bestraling, minimaal 21 keer.

En dan de situatie thuis, omtrent de hele kankerzooi. Iedereen moet zijn weg vinden om er mee om te gaan. Elk op zijn eigen manier, want nee het is niet leuk als je vrouw, je moeder, je dochter of je zusje of vriendin kanker heeft.

Soms moet ik mijn tranen wegslikken. Want als kind moet je niet geconfronteerd worden met zoveel ellende. Vooral nu tijdens de chemo niet mogen knuffelen met de kinderen. Wat er nog gaat komen, en wat we allemaal al overwonnen hebben, maar helaas heb je sommige dingen niet voor het kiezen.
Ik hoop dat ik aan een ander, mijn positiviteit en doorzettingsvermogen kan doorgeven.
Drie wereldwonders heb ik lopen. Allemaal even uniek, levenslustig op hun eigen niveau. In mijn ogen zijn ze uiteraard de mooiste, de slimste, de knapste en de liefste. Mijn toppertjes.
We hebben wel gezegd dat ze niet mogen Googlen, want er zijn zoveel soorten en zoveel spookverhalen en het gaat niet over mij.
Mijn Diagnose:
Trippel negatief
type 3
met uitzaaiingen naar de lymfklieren
Tripple negatief wordt vastgesteld als de kanker niet reageert op hormonen of eiwitten. Dit op de grens van 10%, dus ja hoe gaan we jou behandelen? Je bent een uniek geval. Nou doe maar gewoon de beste behandeling voor allebei want wij vinden 10% toch wel genoeg om ook nog even mee te pakken.
Moeilijk betekent niet onmogelijk.Het betekent wel dat je je donderse best moet doen. En alles moet proberen wat mogelijk.

Gradering
Bij de kenmerken van de kankercellen wordt ook naar de gradering gekeken. Gradering kan 1, 2 of 3 zijn, waarbij graad 3 de meest ongunstige gradering is. Bij triple negatief borstkanker komt graad 3 vaak voor. Zo ook bij mij dus type 3 vastgesteld.

Risicofactoren van triple negatieve borstkanker
Het is nog niet bekend waarom bepaalde patiënten triple negatieve borstkanker krijgen. Daarom wordt er momenteel veel onderzoek gedaan naar deze ziekte. Triple negatieve borstkanker groeit vaak sneller en agressiever dan ER positieve borstkanker.

Het leven is zo ontzettend mooi. Geniet van de tijd, die een ieder krijgt.
Lees meer van mijn blog op http://erelidpink.nl/opnieuw-in-de-trein/.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.