Angelique (59):”Ondanks corona ben ik in 2 weken tijd geopereerd”

“Donderdag 19 november 2020 mee gedaan met het bevolkingsonderzoek borstkanker. Ik doe altijd mee omdat ik er het belang van inzie. Ik zie er ook nooit tegen op want wat kan mij nu gebeuren toch. Een heel sportief en positief mens zoals ik, kan niet.

22 februari 2021
Laat een reactie achter

Tags: ,

Vrijdag ochtend belde mijn net nieuwe huisarts, nog geen kennis gemaakt, op met het slechte nieuws dat er toch iets geconstateerd was en ik meteen een afspraak in het ziekenhuis moest maken. Geen fijne kennismaking vonden we beiden.

En dan ga je zo het weekend in, vreselijk! Gelukkig mocht ik maandagochtend meteen komen. Als eerste werd er nog een mammografie gemaakt en daarna een echo bij de radioloog. Hij constateerde meteen dat er een tumor aanwezig was en er werden gelijk puncties gedaan. Eenmaal in de tumor en eenmaal in de lymfeklier. Gelukkig mocht mijn man, ondanks de corona, toch naast me zitten. Wat een achtbaan waar je in terecht komt, haast niet te bevatten.

Die donderdag kwamen we bij de chirurg en de verpleegkundige. Daar hoorden we dat het inderdaad kwaadaardig was en ik geopereerd moest worden en na behandeld. Gelukkig bleef de verpleegkundige nog bij ons zitten want uiteraard raakte ik in paniek en dacht dat het leven afgelopen was voor me. Zij stelde me ontzettend gerust en verzekerde mij dat het zeer goed behandelbaar is.

9 december was de dag van de operatie en die is super goed verlopen. Nu ben ik met de bestralingen begonnen, iets later doordat mijn borst vol lymfe vocht bleef zitten en is gaan ontsteken. Maar nu goede hoop op een spoedig verloop en een goede afloop.

Ondanks de corona tijd ben ik in twee weken tijd geopereerd. Ik wil hierbij dan ook een ontzettende grote pluim aan de zorg geven die mij buitengewoon goed, empathisch en snel geholpen hebben. En niet te vergeten LANG LEVE HET BEVOLKINGS ONDERZOEK. Zo belangrijk om hier aan mee te doen!

Het hele gebeuren heeft heel veel impact op mijn leven, maar ik besef me terdege dat ik een engel op mijn schouder heb gehad. Ik ben zo dankbaar!!!”         

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.