Evelien (36): “Mijn passie is andere mensen inspireren met mijn verhaal”

“Voor sommige mensen is hun sport hun passie, voor anderen hun werk. Eerst dacht ik ook dat mijn werk als coach mijn passie is, waarbij ik mensen coach die direct of indirect met een ziekte, beperking of andere tegenslag te maken hebben. Dit jaar ben ik er achter gekomen dat mijn passie veel meer is dan mijn werk.

25 september 2017
Laat een reactie achter

Tags: , , ,

Mijn passie is andere mensen inspireren met mijn verhaal. Hoe meer mensen ik kan bereiken, hoe blijer ik word. Dat doe ik nu niet alleen als Mogelijkhedencoach, maar ook door het geven van inspirerende lezingen over hoe ik ben omgegaan met verschillende tegenslagen, waaronder borstkanker en hersenletsel en door het schrijven van inspirerende blogs.

Op 28 september 2017 voeg ik iets heel speciaals toe aan dit lijstje. Dan verschijnt mijn boek “Met één borst in een Ferrari – een frisse blik op omgaan met kanker”, waarmee ik hopelijk nog veel meer mensen ga bereiken en inspireren én geld inzamel voor Pink Ribbon. Ik wil inspireren met mijn verhaal over hoe ik ben omgegaan met borstkanker op m’n 30e, waarin ik altijd heb gekeken naar mogelijkheden, naar wat er wél kon en waar ik energie van kreeg – ongeacht of ik nu boos, bang, blij of verdrietig was.

Dit maakte een groot verschil in hoe ik en mijn omgeving het traject hebben ervaren: het gaf en geeft nog steeds kracht. Ik hoop dat de kern van mijn verhaal jou en je omgeving kracht geeft en je inspireert om te kiezen voor wat jíj nodig hebt, bij welke tegenslag dan ook.

Inspireren
Ik hoop je met meer te inspireren dan met alleen mijn verhaal over het jaar dat ik borstkanker had. Ik wil je inspireren met hoe het nu met me gaat: ondanks dat ik nog steeds last heb van vermoeidheid en niet meer in staat ben om 40 uur per week te werken, werk ik nu 20 uur per week in het bedrijfsleven en werk ik een paar uur per week als coach. Ondanks dat ik soms last heb van lymfe-oedeem, kan ik wel motorrijden en sporten. Ik doe soms wel aanpassingen, maar ik blijf kijken naar mogelijkheden. Zo was racefietsen geen optie meer, omdat ik dan veel last kreeg van lymfe-oedeem. Daarom ben ik andere sporten gaan proberen en blijken beachvolleybal en Krav Maga voor mij wel mogelijk te zijn.

Mijn missie
Ondanks en eigenlijk juist dankzij de verschillende medische tegenslagen kan ik nu op heel veel verschillende manieren mensen inspireren. Niet alleen (ex)kankerpatiënten en hun omgeving, ook bedrijfsartsen, werkgevers en medisch specialisten. Niet dat alles perfect is: ik moet letten op hoe ik mijn dag plan zodat ik niet halverwege doodmoe ben en natuurlijk ben ook ik bang wanneer ik een verdacht plekje in m’n borst voel. Mijn leven is anders dan hoe het eerst was, toch ben ik verder gekomen dan dat ik ooit geweest ben. Mocht ik je inspireren met mijn verhaal, dan hoor ik dit graag. Dan is mijn missie “be the reason someone smiles today” geslaagd.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.