‘Ik wil mij voor 200% inzetten voor iedereen die te maken heeft gehad met borstkanker’

Stichting Pink Ribbon werkt op het moment met ca. 115 vrijwilligers. Want naast fondsen werven, heeft de Stichting ook vele handen nodig. De ambassadeurs helpen onze doelen te realiseren en wij zijn dan ook enorm dankbaar voor hun steun en inzet! Chantal Holierhoek is één van onze ambassadeurs. Wat doet zij voor Pink Ribbon en wat is haar grootste drijfveer?

10 mei 2012
Laat een reactie achter

Tags: , , ,

Hoe ben je met Pink Ribbon in contact gekomen?
“Nadat ik mij voor verschillende stichtingen vrijwillig inzette, was ik toe aan een nieuwe dimensie in mijn bijdrage als ambassadeur. Ik wilde meer actief lid zijn en ook letterlijk in het veld mijn steentje kunnen bijdragen. Niet meer achter de schermen, maar juist ervoor. Van nature werk ik graag achter de schermen, dus dit was voor mij persoonlijk ook een enorme uitdaging. Na wat surfen op internet kwam ik op de site van Stichting Pink Ribbon terecht. Zelf heb ik geen directe ervaringen met borstkanker. Echter ben ik mij er wel van bewust dat dit iedereen kan overkomen. Na een warme en uitgebreide kennismaking op het kantoor van Pink Ribbon was ik volledig overtuigd, dit wil ik doen, hier wil ik bij horen!”

Wat doe je voor Pink Ribbon?
“Het leukste vind ik het helpen bij de Pink Ribbon stands. Daar hoort soms ook een cheque overhandiging bij. Een cheque-overhandiging die mij ook altijd zal bij blijven, is de cheque-overhandiging van de honkbal- en softbalclub UVV ten tijde van hun All Star Game 2011 ter ere van Moederdag. Wij kregen een cheque en er waren heel veel jonge mensen die zich belangeloos voor deze actie hadden ingezet, dat raakt je!”

Wat is je grootste drijfveer? Waarom ben je aangesloten bij Pink Ribbon?
“Als je vrijwilliger bent bij Pink Ribbon kun je meer zijn dan alleen donateur of administratief ondersteunend lid. Hier kan ik ook voor de schermen iets betekenen. Daarnaast ben ik mij ervan bewust dat iedereen borstkanker kan krijgen, ook ik. Daarom wil ik mij 200% voor inzetten voor iedereen die te maken heeft (gehad) met borstkanker.

Welke gebeurtenis/evenement/actie zal je altijd bij blijven staan?
“Het zijn ook de kleine gebaren die je raken. Dit gebeurde bij mij op de Brei- en Haakdag 2011 in Nieuwegein. Hier kwam een dame een persoonlijk kaartje brengen met een gebreid paaseitje. Zij had borstkanker gehad en kreeg veel steun vanuit Pink Ribbon. Daarnaast vond ze het fijn dat ik, en de andere ambassadeurs, de tijd namen om hier met haar over te praten. Dit soort dingen bevestigt waar je het voor doet.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.